Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΗΛΕΙΑ - ΑΧΑΪΑ

Τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας επισκέφτηκε χτες η Αλέκα Παπαρήγα. Η περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκίνησε από τη Λάππα Αχαΐας, αφού όμως νωρίτερα είχε συνάντηση με τους 37 μουσικούς της μπάντας του Δήμου Πάτρας οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα από τη δημοτική αρχή, εκφράζοντάς τους τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα για την επαναπρόσληψή τους.

Η Αλ. Παπαρήγα περιόδευσε μετά σε χωριά της Ηλείας, σε χώρους δουλειάς και συγκέντρωσης μεταναστών εργατών, όπου διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες κάτω απ' τις οποίες «ζουν» και υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την απόφαση του ΚΚΕ να κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του για να εμποδίσει την αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες, που σκόπιμα υποδαυλίζεται. Η Αλ. Παπαρήγα τους ενημέρωσε για τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ μεταξύ άλλων για νομιμοποίησή τους, για δημιουργία χώρων υποδοχής και κατοικίας όπου θα διαμένουν αξιοπρεπώς, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κέντρα στήριξής τους που θα συμβάλουν και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Τα ζητήματα αυτά ανέπτυξε αργότερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βάρδα Ηλείας. Η περιοδεία της ολοκληρώθηκε το βράδυ με ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στην Αμαλιάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ