Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
«Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία»!

Μαζικά διαδήλωσαν χτες ενάντια στην ανεργία, καταλήγοντας στο ΥΕΝ που η κυβέρνηση είχε φροντίσει να γεμίσει από λιμενικούς και άλλες κατασταλτικές δυνάμεις

Από τη μαζική πορεία των εργατών και ανέργων της Ζώνης

ΛΕΠΙΔΗΣ

Από τη μαζική πορεία των εργατών και ανέργων της Ζώνης
Υπό την πολιορκία των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης βρέθηκε χτες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι εργάτες συγκεντρώθηκαν εκεί το μεσημέρι στο πλαίσιο παύσης εργασιών για να διαδηλώσουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ανεργία, όπου τους καταδικάζει η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο. Η πρώτη ...«απάντηση» της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργάτες που αγωνίζονται για το ψωμί των οικογενειών τους, ήταν οι αμέτρητες δυνάμεις καταστολής που είχαν επιστρατευτεί για να τους «υποδεχτούν». Η εικόνα ήταν πρωτοφανής. Το ΥΕΝ μέσα και έξω ήταν ζωσμένο από λιμενικούς, από «Ράμπο» του Λιμενικού Σώματος, ακόμα και ΜΑΤ, όλοι πανέτοιμοι με πλήρη εξάρτυση και παραταγμένοι σε θέση μάχης για να αντιμετωπίσουν τους «εχθρούς»!

Οι εργάτες, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών τους συνδικάτων, στη 1 περίπου το μεσημέρι, έσπευσαν στις δεξαμενές Βασιλειάδη στο λιμάνι της Δραπετσώνας, συγκροτώντας μία από τις πιο μαζικές τους συγκεντρώσεις. Με συνθήματα «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ΥΕΝ. Στο πλευρό τους ήταν η Δ. Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ναυτεργατικής ένωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Πλήθος λιμενικών έβαλε το ΥΕΝ έξω από το κτίριο για να υποδεχτεί τους διαδηλωτές

ΛΕΠΙΔΗΣ

Πλήθος λιμενικών έβαλε το ΥΕΝ έξω από το κτίριο για να υποδεχτεί τους διαδηλωτές
Οι πρόεδροι των σωματείων τους και η Δ. Μανωλάκου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Π. Καμμένο, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων μέχρι να βρουν δουλειά, για μέτρα εκσυγχρονισμού της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αλλά και μέτρα για να έρθουν δουλειές.

Μετά τη συνάντηση, οι πρόεδροι των σωματείων τόνισαν στους συγκεντρωμένους ότι «από εδώ και πέρα θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους». Επισήμαναν ότι απαιτείται «συνεχής και συνεπής αγώνας» για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και ότι «οι ταξικές δυνάμεις γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο να τον οργανώσουν, να τον σχεδιάσουν και να τον φέρουν σε πέρας».

Η Δ. Μανωλάκου μιλώντας στους εργάτες κατήγγειλε «την προκλητική υποδοχή απέναντι στους άνεργους της Ζώνης με το κατασταλτικό σκηνικό του υπουργείου», σημειώνοντας: «Οι εργάτες δεν είναι ληστές. Ληστρική είναι αυτή η βάρβαρη, απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική». Και υπογράμμισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί σας και μπροστά μέχρι την υλοποίηση όλων των αιτημάτων σας. Ο ενωμένος μαζικός αγώνας είναι αυτός που φέρνει αποτελέσματα. Εσείς έχετε και πείρα, αλλά και κατακτήσεις από αυτή την πάλη. Προχωράμε μπροστά».

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των σωματείων για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στην οργάνωση της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ