Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Συνεχίζεται η συλλογή μεταλλίων

Συνεχίζονται οι σπουδαίες επιδόσεις και η κατάκτηση μεταλλίων από τους αθλητές της ελληνικής αποστολής στους φετινούς Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους της ενόργανης γυμναστικής με 15.650 βαθμούς, με τον Κροάτη Φίλιπ Ούντε να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 15.200 βαθμούς. Τρίτος κατετάγη ο Ισπανός Φαμπιάν Γκονζάλες με 15.000 βαθμούς. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Μιχάλης Δουλκερίδης ήρθε όγδοος με 13.550 βαθμούς.

ΣΤΙΒΟΣ: «Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» για τη Γεωργία Κοκλώνη, που φύλαγε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της για την Πεσκάρα και τους Μεσογειακούς Αγώνες. Η αθλήτρια του Δημήτρη Φιλίνδρα στον ημιτελικό των 100 μ. τερμάτισε σε χρόνο 11.37, για να πιάσει έτσι το χαμηλό όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στον τελικό, απαλλαγμένη πλέον από αυτό το άγχος, κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας σε χρόνο 11.41. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στο αγώνισμα της σφυροβολίας, χάνοντας για τέσσερα εκατοστά το αργυρό μετάλλιο. Ο Ελληνας αθλητής είχε καλύτερη βολή την τρίτη με 73,69μ. και είδε τον Γάλλο Ζερόμ Μπορτολουσί να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί με 73,73μ.

ΠΟΛΟ: Την ήττα με 11-4 γνώρισε η Εθνική ομάδα ανδρών στην υδατοσφαίριση από την Ισπανία. Το συγκρότημα του Τάσου Δούμπα υπέκυψε από νωρίς (0-5 στο πρώτο οκτάλεπτο) και έμεινε τρίτη στον 1ο όμιλο.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Την πέμπτη και έκτη θέση κατέλαβαν οι Ευθύμης Μίτας και Νίκος Μαυρομμάτης στον τελικό του σκιτ. Οι Ελληνες σκοπευτές κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος, όπου αμφότεροι είχαν 145 εύστοχες βολές. Αργυρό μετάλλιο με 147 εύστοχες βολές κατέκτησε ο Κύπριος Γιώργος Αχιλλέως.

ΤΖΟΥΝΤΟ: Εκτός συνέχειας έμεινε στα 48κ. η Νικολέττα Μελιγκάκη, η οποία ηττήθηκε από την Τουρκάλα Ντεριά Τσιμπίρ και στα ρεπεσάζ από την Μαροκινή Βαφαέ Ιντρισί Τσορφί. Στα 52κ., η Μαρία Σαββίδου έχασε από την Τουρκάλα Αϊνούρ Σαμάτ και αποκλείστηκε από το θεσμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ