Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα

Απειλούν με απόλυση τους οδηγούς που αρνούνται να χρησιμοποιήσουν επικίνδυνα φορτηγά

Την εργασιακή βαρβαρότητα που βιώνουν καθημερινά οι μισθωτοί οδηγοί σε εργολάβους της ΔΕΗ στα εργοτάξια της Επιχείρησης στην Κοζάνη - ως αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - κατήγγειλε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Αγώνα που απαρτίζουν η Ομοσπονδία Οδηγών (ΠΟΣΕΜ), το Σωματείο Οδηγών Κοζάνης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών κι Εργαζομένων στην Ενέργεια και το Σωματείο «Ερμής».

Η Επιτροπή κατήγγειλε ότι τα φορτηγά που χρησιμοποιούνται είναι σε κακή κατάσταση λόγω της ελλιπούς έως ανύπαρκτης συντήρησής τους. Παράλληλα, σημειώνονται ακόμα και περιστατικά να κυκλοφορούν φορτηγά με πλαστές άδειες κυκλοφορίας. Τα φορτηγά αυτά αναγκάζονται να χρησιμοποιούν οι μισθωτοί οδηγοί, καθώς οι εργολάβοι τους απειλούν με απόλυση. Η άλλη πλευρά της εργασιακής βαρβαρότητας είναι η καθυστέρηση ή και η μη πληρωμή υπερωριών, η ανασφάλιστη εργασία και άλλα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα προβλήματα αυτά παρουσιάζονται τουλάχιστον στο 20% των φορτηγών.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φροντίζει να ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία βάζοντας εμπόδια στη λειτουργία των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το αρμόδιο τμήμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Κοζάνη διαθέτει μόλις δύο εργαζόμενους που μπορούν να ασκήσουν έλεγχο για τις συνθήκες εργασίας. Οταν μόνο στη ΔΕΗ οι μόνιμοι και οι έκτακτοι εργαζόμενοι φθάνουν τις 5.000!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ