Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
Μονόδρομος η συσπείρωση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
  • Τον εκφυλισμό των αγώνων στον οποίο οδηγεί η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ κατήγγειλαν οι ταξικές δυνάμεις, με αφορμή τη χτεσινή απεργία
  • Κλίμα συμβιβασμού καλλιεργεί με τη στάση της στους εργαζόμενους η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Την άρρηκτη σχέση που έχει η πάλη ενάντια στις συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους η εισβολή του κεφαλαίου στον ΟΤΕ με την πάλη για έναν Ενιαίο Φορέα Τηλεπικοινωνιών 100% δημόσιο - όπως προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις - ανέδειξε η χτεσινή περιφερειακή απεργία των εργαζομένων του Οργανισμού στην Αττική.

Στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο ΝΥΜΑ του ΟΤΕ επί της Γ' Σεπτεμβρίου. Καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, η ΕΣΚ ΟΤΕ είχε από την πρώτη στιγμή καλέσει τους εργαζόμενους να πάρουν τις κινητοποιήσεις στα χέρια τους, να τους δώσουν το περιεχόμενο και την προοπτική που αντιστοιχεί στις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΣΚ πρωτοστάτησε στην απεργιακή περιφρούρηση του ΝΥΜΑ, νωρίς το πρωί. Την ίδια στιγμή, με τη στάση της και στη χτεσινή κινητοποίηση η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ επιβεβαίωσε την ανάγκη καταδίκης του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, την ανάγκη ενίσχυσης του ΠΑΜΕ (δεν υπήρχε καν στοιχειώδη οργάνωση και προετοιμασία της κινητοποίησης, ακόμα και στελέχη της πλειοψηφίας έλαμψαν διά της απουσίας τους). Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις κατήγγειλαν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία για τον πλήρη εκφυλισμό της κινητοποίησης και αποχώρησαν, τονίζοντας ότι εντείνουν τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων.

Τροφή στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρόλου του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αποτελεί και ο πρόσφατος αποκλεισμός στις 24 Ιούνη στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση έγινε μόνο από συνδικαλιστές, αφού η συνδικαλιστική πλειοψηφία δεν είχε κηρύξει ούτε στάση εργασίας. Για την κινητοποίηση αυτή η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι θα κόψει το μεροκάματο από τους εργαζόμενους που δε δούλεψαν, λόγω της κινητοποίησης.

Οπως καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ, με ανακοίνωσή της, η τακτική της πλειοψηφίας «έδωσε την αφορμή στην αυθαιρεσία του διευθυντικού δικαιώματος της Διοίκησης» και «οδηγεί τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο, αδράνεια, απογοήτευση». Η ΕΣΚ απαιτεί να καταβληθεί το μεροκάματο στους εργαζόμενους και τους καλεί σε συλλογική πάλη με ταξική κατεύθυνση για τη διεκδίκηση του πλαισίου αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ