Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ικαρία πολιτισμικών διαλόγων

«Voces Del Sur»
«Voces Del Sur»
Κινηματογράφος, μουσική, θέατρο συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ικαρος», που συνδιοργανώνουν στην Ικαρία (Ιούλη και Αύγουστο) οι τρεις Δήμοι του νησιού (Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών). Μια διοργάνωση, που φιλοξενεί καλλιτέχνες απ' την Ελλάδα και τον κόσμο, «για να μοιραστούν εμπειρίες σε έναν διάλογο πολιτισμού, συνθέτοντας το μαγευτικό ψηφιδωτό της ανθρώπινης έκφρασης».

Η αυλαία θα ανοίξει τις 9/7, στο Δημοτικό Κινηματογράφου Αγ. Κηρύκου, με αφιέρωμα στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, ένα κέντρο δραστηριοτήτων που συγκεντρώνει ταλαντούχους σεναριογράφους και σκηνοθέτες από όλη την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθούν και θα προλογιστούν από τους σκηνοθέτες και εκπροσώπους του Ινστιτούτου οι ταινίες: «Πουθενά στην Αφρική» (Caroline Link, Γερμανία, 2001 - Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2003), «Ακάμας» (Πανίκος Χρυσάνθου, Κύπρος, 2006 - Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας), «Μικρό Εγκλημα» (Χρήστος Γεωργίου, Ελλάδα - Κύπρος, 2007), «Εντουαρτ» (Αγγελική Αντωνίου, Ελλάδα - Γερμανία, 2006 - Βραβείο Καλύτερης ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου και 6 άλλα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας του υπουργείου Πολιτισμού για το 2006, Χρυσή Αντιγόνη στο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Montpellier της Γαλλίας). Επίσης, οι βραβευμένες ταινίες Μικρού Μήκους: «Ενας λαμπερός ήλιος» (Βασίλη Λουλέ, 1ο Βραβείο Δράμας), «Το Ηφαίστειο» του Αρη Φατούρου, «Το Πέρασμα» (του Γιάννη Κατσάμπουλα, 1ο Βραβείο Δράμας), καθώς και δυο ισπανικες ταινίες, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μαδρίτης. Οι προβολές θα γίνουν για δύο πενθήμερα (9-14/7 και 15-19/7).

Από τις μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σημειώνουμε: 12-14/7 Οι Σκοτσέζοι «Voces Del Sur» με την Χιλιανή τραγουδίστρια Valentina Montoya Martinez σε επαναστατικά τραγούδια της Λατινικής Αμερικής. 21, 22/7 συναυλία Μάκη Σεβίλογλου - Καίτης Κουλλιά. 28, 29/7 «Υπόγεια Ρεύματα». 2-4/7 συναυλία Σωτηρίας Λεονάρδου με τους συνθέτες Βαγγέλη Φάμπα και Πάνο Φουρτούνα. 11/8 συναυλία της Marta Sebestyen (με τους Bolya - Donga trio) και του Κωστή Αβυσσηνού (με το σχήμα του). 23/8 (Λιμάνι Ευδήλου - Ρεγκάτα) συναυλία «Οι Δρόμοι της Θάλασσας» Μίμη Πλέσσα - Κλαούντιας Ντελμέρ κ.ά.

Οσον αφορά στο θέατρο, θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις: «Απολογία του Σωκράτη» - θεατροποιημένη εκδοχή της πλατωνικής «Απολογίας» από τον βραβευμένο με «Emmy» ηθοποιό Γιάννη Σιμωνίδη (19/7 Μαγγανίτης και 20/7 Αγ. Κήρυκος, 24/7 Παραλία ΝΑΣ). «Ο κόλαξ» του Δ. Κ. Βυζαντίου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού (7/8 - Αγ. Κήρυκος, 8/8 - Εύδηλος, 9/8 - Ράχες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ