Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού βρέθηκε χτες στο επίκεντρο της κριτικής των βουλευτών του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Οι βουλευτές ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού οι οποίοι υφίστανται άγρια εκμετάλλευση.

Το ΚΚΕ, τόνισαν, αντιμετωπίζει τις διακοπές ως δικαίωμα των λαϊκών νοικοκυριών και τον τουρισμό ως βασική δραστηριότητα σε αναλογία με τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, σε αναλογία με τις ανάγκες εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού, σε ισορροπία με τη φύση και ως εκ τούτου τονίζει ότι χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων και κοινωνικός έλεγχος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μαρκόπουλος όχι μόνο υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι ο τουρισμός είναι κατεξοχήν «ιδιωτική πρωτοβουλία» που πρέπει να λειτουργεί μέσα στον «ανταγωνισμό"»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ