Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραδέχεται τις αγορές πολεμικού υλικού

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει χρήμα στις πολεμικές βιομηχανίες

Τη διαδικασία αγοράς γαλλικού πολεμικού εξοπλισμού (ελικόπτερα - φρεγάτες) που αποκαλύφθηκε προχτές επιχείρησε να δικαιολογήσει χτες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ευάγγελος Αντώναρος.

Οι εν λόγω αγορές, που επιβαρύνουν με νέες δαπάνες τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης «προβλέπονται στο ΕΜΠΑΕ, στα προγράμματα δηλαδή για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων». Ανέφερε ακόμη ότι, όπως ενημερώθηκε ο ίδιος από τον υπουργό Αμυνας, η συζήτηση ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και αυτό το οποίο έγινε τώρα αποτελεί μια τυπική διαδικασία, ένα διαδικαστικό θέμα.

«Δεν αλλάζει τίποτα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των στρατιωτικών δαπανών δε σημαίνει ότι «δε θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και τις Ενοπλες Δυνάμεις. Οι δαπάνες (400 εκατ. ευρώ για 15 ελικόπτερα σούπερ πούμα) αυτές, συμπλήρωσε ο Ευ. Αντώναρος, αναφέρονται σε κάτι που ήδη έχει συζητηθεί».

Σχετικά με τις ελληνογαλλικές επαφές των τελευταίων ημερών για την υλοποίηση της συμφωνίας Καραμανλή - Σαρκοζί για την προμήθεια από το Πολεμικό Ναυτικό 6 γαλλικών φραγατών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι απλώς «υπογράφεται ο σχηματισμός των επιτροπών και έτσι δρομολογείται η αρχή της συζήτησης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ