Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Μαζί οι «αιώνιοι»

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι ομάδες θα τοποθετηθούν στα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της προσεχούς Τετάρτης με βάση την κατάταξή τους τη σεζόν που τελείωσε. Αυτό σημαίνει πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ως πρώτος και τέταρτος αντίστοιχα στη διοργάνωση, θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και θα αντιμετωπίσουν έκαστος πέντε θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους.

Συνολικά, θα δημιουργηθούν έξι γκρουπ δυναμικότητας των τεσσάρων ομάδων και κάθε όμιλος θα έχει μία ομάδα από κάθε γκρουπ (τέσσερις όμιλοι των έξι).

Στην κλήρωση της Βαρκελώνης, που θα μπουν 22 ομάδες συν τις δύο που θα προκύψουν αργότερα από τα προκριματικά, υπάρχει περιορισμός να μη βρίσκονται δύο ομάδες από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο. Αν μετά τα προκριματικά προκύψει όμιλος με δύο ομάδες από την ίδια χώρα, θα αλλάξει γκρουπ με την άλλη ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά, εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχο «κόλλημα».

Οσον αφορά στα προκριματικά, η Ευρωλίγκα διευκρίνισε πως θα διεξαχθούν δύο γύροι με διπλούς αγώνες, στους οποίους θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες, ανάμεσά τους το Μαρούσι και ο Αρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ