Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική

Τον «αγώνα δρόμου» που διεξάγει η κυβέρνηση «για να μας ξεκληρίσει», καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο ΕΡΜΗΣ», επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι εκεί οδηγεί η πολιτική της, καθώς:

  • «Επιβάλλει αναδρομικές αυξήσεις 5% στις ασφαλιστικές μας εισφορές, αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα του ΟΑΕΕ, αδιαφορεί για την υποβαθμισμένη πρόνοια - περίθαλψη κλπ.
  • Με το άνοιγμα του θερινού τμήματος της Βουλής ψηφίζει μαύρα μεσάνυχτα την πλήρη απελευθέρωση προσφορών και εκπτώσεων όλο το χρόνο, σύμφωνα και σε αρμονία με τις απαιτήσεις των μεγαλοκαταστημάτων, μετατρέπει την αγορά σε κόλαση και τακτοποιεί την παραπλάνηση και εξαπάτηση των καταναλωτών.
  • Προωθεί και ψηφίζει την παραπέρα απελευθέρωση του παρεμπορίου και την αντικατάσταση της στεγασμένης διακίνησης από τα παζάρια των μαύρων συναλλαγών και της ασυδοσίας.
  • Κινητοποιεί το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με Νομαρχίες και Δήμους, για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, μέσα από τον χαρακτηρισμό δήθεν των περιοχών σαν τουριστικών.
  • Διευρύνει εφιαλτικά την έμμεση φορολογία, φοροεπελαύνει κυρίως και σχεδόν αποκλειστικά ενάντια σε όσους ήδη δεν αντέχουν άλλο και εξακολουθεί να απαλλάσσει και να χαϊδεύει εκείνους που και πολλά έχουν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν».

Ο Σύλλογος τονίζει ότι «η κυβερνητική αναλγησία και βοναπαρτική αυταρχικότητα εκδηλώνονται και εφαρμόζονται γιατί υπάρχουν τα κατάλληλα προς τούτο στηρίγματα. Τέτοια στηρίγματα είναι: Η συμπεριφορά της επίσης ευρωλαγνικής και συνένοχης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ηγεσίες των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων δηλαδή των εραστών των διαβουλεύσεων και των στημένων διαλόγων. Οι πλειοψηφίες στα Διοικητικά Συμβούλια, στις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων και στους Εμπορικούς Συλλόγους που μειοδοτούν στις συνδικαλιστικές δράσεις και πλειοδοτούν στην επιστολική διατύπωση δούρειων ενστάσεων και στην εμφύλια σύγκρουση για τον έλεγχο του ΚΑΕΛΕ».

Τέλος, καταγγέλλει τα «εξαρτημένα κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά λεγόμενα Μέσα Ενημέρωσης» που παραπληροφορούν και καλεί τους συναδέλφους «να αναβαθμίσουν τη συνδικαλιστική τους αντίδραση σε πολιτικό επίπεδο πράττοντας το αυτονόητο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει η καταγγελία για τις αθλιότητες της εργοδοσίας και των ανθρώπων της (2017-09-26 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο τα πλοία - κάτεργα (2008-01-15 00:00:00.0)
Προκαλούν με τον απροκάλυπτο αυταρχισμό (2002-11-14 00:00:00.0)
Στη βάση η απόφαση για κινητοποιήσεις (1997-01-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας (1996-07-04 00:00:00.0)
Ο υπουργός Εμπορίου δε συζητά με τους ΕΒΕ! (1995-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ