Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ζητούν νέα μέτρα στήριξης

Νέα μέτρα σε συνδυασμό με την παράταση της μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης, ζητούν οι εισαγωγείς και αντιπρόσωποι αυτοκινήτων, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία αύξησης των πωλήσεών τους, η οποία προέκυψε από το μέτρο. Σε συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, ο πρόεδρός του Γ. Βασιλάκης επισήμανε ότι απέναντι στο μέτρο της μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης «η αγορά αντέδρασε θετικά και ανακόπηκε σημαντικά η καθοδική πορεία που διαπιστώθηκε από όλους στο 1ο τρίμηνο του 2009».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η πτώση των ταξινομήσεων μεταξύ Νοέμβρη 2008 και Μάρτιο 2009 ήταν 36%. Το δίμηνο Μάη - Ιούνη 2009, με την εφαρμογή του μέτρου η μείωση ήταν μόνο 4%.

Οι εισαγωγείς ζητούν συνέχιση του μέτρου μείωσης των Τελών Ταξινόμησης, επιπρόσθετα μέτρα για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων και «αναδιάταξη» του ετήσιου ειδικού φόρου, καθώς σχετική αναμόρφωση των τελών κυκλοφορίας, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι περιβαλλοντικές επιδόσεις και όχι ο κυβισμός των οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ