Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013
Ολα για το κεφάλαιο

ΣΕΒ, ΑΔΕΔΥ και κυβέρνηση συνεργάζονται στενά για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Η ιδεολογία της ταξικής συνεργασίας και του λεγόμενου κοινωνικού εταιρισμού βρίσκει μια ακόμη πρακτική εφαρμογή της για να αποδειχτεί και πάλι ότι οι σημερινές ηγεσίες των ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό από τον εκμαυλισμό και την ποδηγέτηση των εργαζομένων. Τα χρήματα είναι καλά και θα 'ρθουν κι άλλα. Χτες το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε εκδήλωση για την «ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Εταίρων, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013"». Οπως ανακοινώθηκε, για πιλοτικές δράσεις, η ΑΔΕΔΥ χρηματοδοτείται αρχικά με 3,6 εκατ. ευρώ, ο ΣΕΒ με δύο εκατ. ευρώ και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) και «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» με 400.000 ευρώ η κάθε μία.

Η ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνει «δράσεις» όπως «δημιουργία μηχανισμού διαβούλευσης», «εκπόνηση σχεδίων ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας», «βελτίωσης και αναβάθμισης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μελών της» κ.ά. Με άλλα λόγια, υποχρέωση της ΑΔΕΔΥ είναι η προσαρμογή των εργαζομένων του Δημοσίου και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων στις απαιτήσεις μιας κρατικής μηχανής όπως την θέλει το μεγάλο κεφάλαιο και φυσικά η ΕΕ.

Για να φανεί ακόμη καλύτερα ο ρόλος που καλείται να παίξει η ΑΔΕΔΥ, αξίζει να δούμε τις «δράσεις» που αναλαμβάνει ο ΣΕΒ: «Καταγραφή, επεξεργασία και αξιολόγηση διοικητικών εμποδίων και δυσλειτουργιών στις επιχειρήσεις», «επεξεργασία προτάσεων πολιτικής για την άρση των εμποδίων προς τις επιχειρήσεις», «μέτρηση της ικανοποίησης των επιχειρήσεων από τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες» κ.ά.

Με άλλα λόγια, ο ΣΕΒ θα κάνει ό,τι μπορεί για την ελευθερία δράσης του κεφαλαίου (των επιχειρήσεων) και την απαλλαγή του από κάθε έλεγχο που θα κρίνεται περιττός ή γραφειοκρατικός και σε βάρος της επιχειρηματικότητας και η ΑΔΕΔΥ θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον εξυπηρετήσει μέσω των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Ενας ακόμη μηχανισμός πάνω στους εργαζόμενους θα είναι και η περιβόητη ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», η οποία αναλαμβάνει σε μηνιαία βάση να ...ερευνά τη διαφθορά στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ