Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στήριξη στον αγώνα των μηλοπαραγωγών

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των μηλοπαραγωγών της Αγιάς, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λάρισας του Κόμματος, επισημαίνοντας ότι στηρίζει τις διεκδικήσεις τους και τις θεωρεί δίκαιες και ρεαλιστικές. «Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ - τονίζει- με τις αποφάσεις που παίρνουν και υλοποιούν, σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πέρυσι οδήγησαν σε χαμηλή παραγωγή λόγω της ακαρπίας και φέτος σε τεράστιες καταστροφές με τη χαλαζόπτωση, έχουν μειώσει το εισόδημα των μηλοπαραγωγών και θέτουν κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης και συνέχισης των καλλιεργειών τους. Η ελληνική αγορά κατακλύζεται με ομοειδή προϊόντα, αμφιβόλου ποιότητας, την ίδια ώρα που τα ελληνικά μήλα παραμένουν απούλητα στα ψυγεία ή πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές».

Αναφέρεται, επίσης, στην σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ μεταφέροντας τα αιτήματά τους στη Βουλή και σημειώνει ότι αυτά είναι μέτρα που επιβάλλεται να παρθούν, ώστε να στηριχτεί το εισόδημά τους και να εξασφαλιστεί η συνέχεια της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, γιατί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με στόχο το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων.

Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ τονίζει ότι είτε η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση είτε το ΠΑΣΟΚ, προκοπή δε θα υπάρχει για την πλειοψηφία του λαού και τα ίδια προβλήματα θα ανακυκλώνονται και θα οξύνονται, με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και η αγροτιά να ξεκληρίζεται.

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, παλεύει για την ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος, για το δυνάμωμά του ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και να επιβάλει λύσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Η πρότασή του είναι η μόνη που συμφέρει το λαό, γιατί μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας προς όφελος του λαού και των μικρομεσαίων αγροτών με τη δημιουργία και λειτουργία του Παραγωγικού Συνεταιρισμού που θα στηρίζεται στην κοινή καλλιέργεια γης, με κοινά μηχανήματα, μέσα και εφόδια στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για τις ζημιές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία (2015-08-19 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ (2014-02-11 00:00:00.0)
Σκόπιμα κάλπικος διαχωρισμός (2009-01-28 00:00:00.0)
Στόχος η ανατροπή της ΚΑΠ (2008-07-12 00:00:00.0)
Ολέθρια η νέα ΚΑΠ για τους μικρομεσαίους αγρότες (2005-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ