Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Ακυρος ο νόμος για τα «φρουτάκια»

Με κριτήριο το κέρδος, «την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων» και την «ελεύθερη παροχή υπηρεσιών» το Δ' Τμήμα του ΣτΕ, ανέτρεψε τις αποφάσεις που απαγόρευαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (φρουτάκια). Τα παιχνίδια ηλεκτρονικού τζόγου απαγορεύτηκαν το 2002 με νόμο, τον οποίο προσέβαλαν οι εταιρείες εισαγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών προσφεύγοντας στο ΣτΕ.

Το ΣτΕ εξέδωσε την απόφασή του για τα «φρουτάκια» μετά την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, υιοθετώντας το σχετικό σκεπτικό και κρίνοντας ότι ο νόμος που απαγορεύει τον ηλεκτρονικό τζόγο «αντίκειται στις διατάξεις της Συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας περί ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων και ελεύθερης παροχής υπηρεσιών»... Στο σκεπτικό της ίδιας απόφασης επισημαίνεται ότι η γενική απαγόρευση του παιχνιδιού με τα φρουτάκια «συνιστά εμπόδιο στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών»!

Το ΣτΕ ζητάει να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση και κατά το σκέλος που επιβάλλει την ανάρτηση πινακίδων εντός των καταστημάτων οι οποίες αναγράφουν ότι «απαγορεύεται η διενέργεια παιγνίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ