Παρασκευή 10 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξανά σε δίκη ο Κ. Πλεύρης

Το βιβλίο του Κ. Πλεύρη «Εβραίοι» εκφράζει δημόσια «προσβλητική άποψη» για τους Εβραίους. Αυτό αναφέρει στην αναίρεση «υπέρ του νόμου», που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φ. Μακρής στην αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας του περασμένου Μάρτη, με την οποία ο Κ. Πλεύρης αθωώθηκε με πλειοψηφία 4-1.

Ο Κ. Πλεύρης αθωώθηκε από τις κατηγορίες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, βία κατά προσώπων λόγω εθνικιστικής καταγωγής. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας αναφέρει ότι «η λευκή Ευρώπη κινδυνεύει από τους Εβραίους», τους οποίους εμφανίζει ραδιούργους, δολοφόνους και υπάνθρωπους.

Στην αναίρεση ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραθέτει ορισμένα αποσπάσματα του πονήματος του Κ. Πλεύρη, τα οποία πληρούν την ειδική ποινική υπόσταση των εγκλημάτων κατά των φυλετικών εθνοτικών και θρησκευτικών διακρίσεων που προβλέπει ο νόμος 927/1979. Επίσης, σημειώνει ότι η αθωωτική απόφαση του Εφετείου έχει ελλιπή και εσφαλμένη αιτιολογία, καθώς δεν αναφέρει στοιχεία που το έπεισαν για την αθωότητα του κατηγορούμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ