Παρασκευή 10 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απαιτούν πλήρη ασυδοσία

Βρήκαν ευκαιρία με αφορμή τη διαρροή στο Διεθνές Απολυτήριο...

Συνεχίστηκε και χτες το σήριαλ με τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων του προγράμματος «International Baccalaureat» (Διεθνές Απολυτήριο) που προσφέρεται από κάποια μεγάλα ιδιωτικά σχολεία σε μαθητές που έχουν προαποφασίσει ότι θα σπουδάσουν στο εξωτερικό. Κι ενώ από τη μια πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την αξιοπιστία του προγράμματος και του Οργανισμού που το παρέχει (ο οποίος σε μια μέρα ολοκλήρωσε την «έρευνά» του και «διευθέτησε» την κατάσταση στέλνοντας τα αποτελέσματα!), από την άλλη οι επιχειρηματίες των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων που το διαθέτουν σκέφτονται τις κινήσεις τους για να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία τους, που θίχτηκε μαζί με την αξιοπιστία του προγράμματος.

Είναι χαρακτηριστικό το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), που σπεύδει να αποκαταστήσει τον Οργανισμό του Διεθνούς Απολυτηρίου και τα μαγαζιά - ιδιωτικά σχολεία, ως τους θεματοφύλακες που ανακάλυψαν τη διαρροή, τη δημοσιοποίησαν και οδήγησαν την κατάσταση στην κάθαρση.

Ποιος φταίει κατά τον ΣΙΕΙΕ; Ο «ανήθικος εκπαιδευτικός» που πωλούσε τα θέματα! Την ίδια ώρα που οι «ηθικοί» επιχειρηματίες πουλούν - νόμιμα βέβαια - τα διάφορα αυτά ψευτοπρογράμματα... Κι αφού οι ιδιοκτήτες ξεκαθαρίζουν ότι φταίει ο εκπαιδευτικός, βρίσκουν ευκαιρία να ζητήσουν «τα ιδιωτικά σχολεία, να αξιολογούν τους συνεργάτες τους εκπαιδευτικούς. Αυτή η δυνατότητα παρεμποδίζεται από το ισχύον εργασιακό νομικό πλαίσιο (Ν. 2986/02) και γι' αυτό ο ΣΙΕΙΕ παλεύει για την αλλαγή του», λένε. Βρήκαν ευκαιρία δηλαδή, με αφορμή τη διαρροή, να απαιτήσουν να έχουν πλήρη ασυδοσία απέναντι στους εργαζομένους τους, τσακίζοντας και τα ελάχιστα, λειψά, κουτσουρεμένα δικαιώματα που έχουν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ