Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρωτοβουλία συντονισμού της δράσης για Ασφάλιση - Υγεία

Καλεί σε κοινή σύσκεψη συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς για το συντονισμό της πάλης ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές

Πρωτοβουλία για το συντονισμό δράσης των εργαζομένων και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στις νέες ανατροπές που προωθούνται στο σύνολο της Ασφάλισης - Υγείας και Πρόνοιας αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλώντας, ως πρώτο βήμα, σε κοινή σύσκεψη. Η πρόταση απευθύνεται σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Γυναικείες Οργανώσεις και Οργανώσεις των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων. Η σύσκεψη θα γίνει στις 22 Ιούλη, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) και ώρα 7 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ανήγγειλε την προώθηση νομοσχεδίου στα θερινά τμήματα της Βουλής για το διαχωρισμό των τομέων Ασφάλισης και Υγείας του ΙΚΑ. Ακόμα την κατάρτιση εντός του καλοκαιριού της νέας λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) που οδηγεί στη δραματική συρρίκνωση του αριθμού των ειδικοτήτων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως ΒΑΕ. Ταυτόχρονα, διαμορφώνονται νέοι χειρότεροι όροι για όσα επαγγέλματα παραμένουν στη λίστα, ακυρώνοντας έτσι το χαρακτηρισμό τους ως ΒΑΕ. Τα παραπάνω μέτρα συνάδουν με τις πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που στο πρόσφατο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης χάραξε την ένταση της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας, προβλέποντας μεταξύ άλλων και την ενίσχυση των άτυπων τομέων πρόνοιας.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά της η Ομοσπονδία επισημαίνει: «Σε μια περίοδο που το μεγάλο κεφαλαίο επιχειρεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, ο συντονισμός της πάλης, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που προωθούνται, είναι επιβεβλημένος».

Η πλουτοκρατία και τα επιτελεία της, συνεχίζει η Ομοσπονδία, «έχουν βάλει μπρος τις μηχανές για να κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Η επίθεση είναι γενικευμένη σε όλους τους τομείς. Ειδικότερα στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο αποφασιστικό πλήγμα σε Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια. Ο πυρήνας αυτών των μέτρων επιδιώκει το διαχωρισμό παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας από την ασφάλιση - συνταξιοδότηση και την κατάργηση των ΒΑΕ».

Τα μέτρα αυτά στην πράξη σημαίνουν «νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νέα βάρη στην εργατική οικογένεια, παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπή επιδομάτων πρόνοιας κ.ά.».

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «μπροστά στην οξύτητα των νέων μέτρων, που έρχονται να επιδεινώσουν παραπέρα τη θέση της εργατικής τάξης από τη βάναυση και εκμεταλλευτική εφαρμοζόμενη πολιτική, η Ομοσπονδία παίρνει αυτή την πρωτοβουλία με σκοπό το συντονισμό κοινών ενεργειών και με βεβαιότητα, ότι θα εκτιμήσετε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Με αυτό το σκεπτικό σας καλούμε να στηρίξετε ενεργά αυτή την πρωτοβουλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ