Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Στο Μαυροβούνιο με τον όμιλο Ρέστη

Με «όχημα» τη δύναμη και τα μεγέθη της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, που σκοπός της πλέον δεν είναι η ηλεκτροδότηση της χώρας, αλλά το επιχειρηματικό κέρδος, ο ιδιωτικός όμιλος του εφοπλιστή Ρέστη βάζει πόδι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Μαυροβουνίου. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ, στην οποία αναφέρεται ότι διεκδικεί ένα σημαντικό μερίδιο της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού του Μαυροβουνίου, σε άμεση συνεργασία με τον όμιλο Ρέστη.

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε χτες τη συμμετοχή της σε κοινοπραξία με την «GoldenEnergy One Holdings Ltd» - του ομίλου Ρέστη - στο διαγωνισμό της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου «για την απόκτηση, μέσω της αγοραπωλησίας μετοχών και συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έως ποσοστού 45% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας "Electroprivreda Crne Gore AD Niksic" (EPCG)». Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε επίσης τους όρους της συμμετοχής της κοινοπραξίας στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιχείρησης, οι αποφάσεις της εντάσσονται στην πολιτική της για διεύρυνση των εσόδων της «επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Πρόκειται στην πραγματικότητα για επιχειρηματικές επιλογές στη βάση των συμφερόντων των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ και δεν έχουν καμία σχέση με την επαρκή ηλεκτροδότηση της χώρας. Είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης και τις αλλαγής του χαρακτήρα της. Επενδύσεις σαν αυτή, που εντάσσονται στο τεράστιο σχετικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αλματώδη αύξηση των χρεώσεων των λαϊκών νοικοκυριών, που θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν τις μπίζνες στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ