Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Νέες αλλαγές προαναγγέλλει η κυβέρνηση

Ξεκινούν σήμερα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

Με την κυβέρνηση να προαναγγέλλει νέες παρεμβάσεις στο θεσμό, οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα, 15 του Ιούλη και θα ολοκληρωθούν στις 31 του Αυγούστου. Εναγωνίως τις περιμένουν οι μικροέμποροι μήπως και δουν «φως», όπως και πολλοί καταναλωτές που ελπίζουν στην κάλυψη ορισμένων αναγκών τους. Είχε προηγηθεί η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης υπέρ των μεγάλων καταστημάτων, με την οποία επιτράπηκαν οι προσφορές για το δεκαήμερο πριν τις εκπτώσεις, προκαλώντας τις αντιδράσεις των μικρών εμπόρων, για τις οποίες αδιαφόρησε εντελώς το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακόμη περισσότερο, επισκεπτόμενος την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, για να ελέγξει το μηχανολογικό εξοπλισμό που θα υποστηρίξει τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, ουσιαστικά προσκάλεσε τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που εμφανίζονται πάγια δυσαρεστημένοι, να κινήσουν θέμα αλλαγών στο καθεστώς των εκπτώσεων. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει, μεν, αλλαγές στο καθεστώς των «εκπτώσεων αυτών καθ' αυτών»... «αλλά, εάν από την πλευρά των επιχειρήσεων υπάρχουν κάποιες προτάσεις, που γενικότερα βελτιώνουν τη λειτουργία και το κλίμα σε σχέση με τις προσφορές και τις εκπτώσεις, εμείς, πάντα, λέμε, ότι έχουν την πόρτα μας ανοιχτή, να ακούσουμε, να συζητήσουμε και στο τέλος να πάρουμε την ευθύνη για οποιαδήποτε απόφαση».

Μπροστά στην έναρξη των εκπτώσεων, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή απευθύνει μια σειρά από συμβουλές προς τους καταναλωτές και ανάμεσα στα άλλα προτείνει να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων, να ελέγχεται η ποιότητα των αγαθών, σημειώνεται ότι σε περίπτωση ελαττώματος, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή επιστροφή του προϊόντος κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ