Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αμεση μείωση των εισφορών του ΟΑΕΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Από τη χτεσινή παράσταση της ΟΒΣΑ στα γραφεία του ΟΑΕΕ
Από τη χτεσινή παράσταση της ΟΒΣΑ στα γραφεία του ΟΑΕΕ
Προ των ευθυνών της έθεσαν τη διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και οι συνδικαλιστές, που πραγματοποίησαν, χτες στις 10 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, κατήγγειλαν την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και απαίτησαν μια σειρά άμεσων μέτρων ανακούφισης των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος τόνισε ότι θα συνεχιστεί η αγωνιστική διεκδίκηση, προέτρεψε να συζητηθεί το Ασφαλιστικό στα ΔΣ των σωματείων και κάλεσε στην επόμενη παράσταση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Ανάπτυξης, στις 21 του Ιούλη, στις 10 το πρωί.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών με τη διοίκηση, υπήρξε από την πλευρά της μερική αναγνώριση του δίκαιου των αιτημάτων τους, αλλά και ουσιαστική άρνησή της να λειτουργήσει υπέρ των ασφαλισμένων. Μόνιμο επιχείρημα ήταν η άσχημη οικονομική κατάσταση του Ταμείου, λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησής του από το κράτος. Μοναδική «υποχώρηση» ήταν ότι θα εξεταστεί το θέμα των χρεών των ασφαλισμένων και των τόκων με τους οποίους επιβαρύνονται, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση και ως προς αυτό το ζήτημα.

Επισημαίνοντας ότι η τελευταία υπέρογκη αύξηση των εισφορών, σε συνδυασμό με την αδυναμία πρόσβασης στη χρηματοδότηση, τα υπέρμετρα φορολογικά βάρη και την επέκταση των μεγάλων καταστημάτων, οδηγεί σε «λουκέτα» πολλούς μικρούς ΕΒΕ, η Ομοσπονδία ζήτησε: Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Αύξηση κατά 10% στους μισθούς των συνταξιούχων, με κατώτερη σύνταξη 1.150 ευρώ. Ρύθμιση των χρεών των ασφαλισμένων με μακρόχρονες δόσεις, όσο διαρκεί η κρίση και χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν. Αναβάθμιση παροχών Υγείας προς ασφαλισμένους και ιδιαίτερα προς τις γυναίκες. Κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε νοσήλια - φάρμακα, που σήμερα είναι στο 25%. Οδοντιατρική κάλυψη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Στο θέμα της χρηματοδότησης του Ταμείου, επαναδιατυπώθηκε η πρόταση για κάλυψη των εξόδων του κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο πλευρό των ΕΒΕ, βρέθηκε και ο Δ. Αγκαβανάκης από το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ