Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια διόλου αθώα «υπόθεση»

Μια διόλου αθώα «υπόθεση εργασίας» κάνει στο χτεσινό του άρθρο στο «Βήμα» ο Γ. Πρετεντέρης. 'Η καλύτερα αναπαράγει την «υπόθεση εργασίας» που «κάνουν οι διωκτικές αρχές». Ποια είναι αυτή; Οτι μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας υπάρχει διασύνδεση... Βεβαίως, όπου ο δημοσιολόγος μιλά για τρομοκρατία, να διαβάζετε την κρατική τρομοκρατία, όποια μορφή και αν έχει. Και των μηχανισμών που στήνουν ή χρησιμοποιούν μυστικές και φανερές υπηρεσίες, σαν τη 17Ν, το λεγόμενο «Επαναστατικό Αγώνα» ή τη λεγόμενη «Σέχτα» τις οποίες κρατικοί παράγοντες και αστοί δημοσιολόγοι τις βαφτίζουν παραπλανητικά «οργανώσεις». Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι έχουν και «ριζοσπαστική ιδεολογία»! Αν και τα δύο αυτά, έγκλημα και τρομοκρατία τα χωρίζει μια πραγματική άβυσσος απ' το εργατικό - λαϊκό κίνημα και την πάλη του, δε θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κάτι που απαιτεί από μέρους του εργατικού λαϊκού κινήματος επίδειξη μέγιστης επαγρύπνησης και ετοιμότητας. Οτι στην έννοια «τρομοκρατία» ενίοτε κάποιοι, η κυρίαρχη τάξη με όλους της τους μηχανισμούς, δίνουν μια πολύ διασταλτική ερμηνεία, τέτοια που να χωρά και το ίδιο το κίνημα.

Δεν είναι, εξάλλου, κρυφό ότι ο «ριζοσπαστισμός» βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. Αλλωστε, και ο αρθρογράφος ανακατεύει στο άρθρο του τα πάντα. Από τον RAF και τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες», έως την ΕΤΑ, τον IRA και τις FARC εκτιμώντας ότι «τίποτε δεν αποκλείει κατ' αρχήν αντιεξουσιαστές, τρομοκράτες και μαφιόζοι να κολυμπούν όλοι στην ίδια δεξαμενή». Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Στόχος τους είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αυτό θέλουν να χτυπήσουν και για να το κάνουν δε θα διστάσουν αύριο να χαρακτηρίσουν «τρομοκρατική» κάποια δραστηριότητά του. Γιατί αυτό το κίνημα φοβούνται. Δε φοβούνται διάφορους άλλους. Ισα ίσα η Ιστορία έχει δείξει ότι το σύστημα δεν δίστασε να στήσει ακόμα και τρομοκρατικές οργανώσεις για να πετύχει αντιλαϊκούς αντιδραστικούς στόχους. Αλλωστε, η υπόθεση της «Γκλάντιο» στην Ιταλία και της «Κόκκινης Προβιάς» στην Ελλάδα κατασκευάσματα της φιλικής στην πολιτική που πρεσβεύει ο δημοσιολόγος CIA, αλλά και η ομολογία του Τζ. Μπους για διασυνδέσεις της CIA με την «Αλ Κάιντα», αυτό αποδεικνύουν. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, αν δεν τις στήνει, αν δεν υποκινεί, τουλάχιστον εκμεταλλεύεται τη δράση τους για να χτυπήσει το λαό και τα δικαιώματά του.

Η δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, και μάλιστα η τέτοια δράση που θα υπηρετεί το στόχο της ανατροπής αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, θα επιχειρηθεί με κάθε μέσο και τρόπο να χτυπηθεί, να υπονομευτεί, να στηλιτευτεί. Τα προεόρτια άρχισαν ήδη. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Το ίδιο το κίνημα έχει τον τρόπο και την εμπειρία να περιφρουρήσει τον εαυτό του και την πάλη του.


Β. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ...«δύο άκρα» (2013-09-28 00:00:00.0)
Ανοιχτή αντιπαράθεση (2012-11-17 00:00:00.0)
...σε άτιμη και ποταπή αντεργατική επίθεση (2010-07-02 00:00:00.0)
Εχθροί του λαού (2010-03-31 00:00:00.0)
Η πιο ύπουλη προπαγάνδα στην υπηρεσία του συστήματος (2002-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ