Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΔΚΕ
Εκβιάζει τους δήμους για προώθηση της απασχολησιμότητας

Μαχαίρι στο λαιμό των δήμων βάζει η ΚΕΔΚΕ ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει για την πρόσκαιρη συγκάλυψη της ανεργίας, δίνοντας ταυτόχρονα νέα διάσταση στην εφαρμογή της αντεργατικής νομοθεσίας.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ συζητήθηκε η εγκύκλιος βάσει της οποίας οι ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στο λεγόμενο «ειδικό συνδυασμένο πρόγραμμα απασχόλησης» το οποίο, ως γνωστόν, θα έχει διάρκεια 36 μηνών, θα αφορά 15.000 θέσεις εργασίας και θα χρηματοδοτείται κυρίως από πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δευτερευόντως από τον ΟΑΕΔ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης ισχυρίστηκε με κατηγορηματικό τρόπο - συνεπικουρούμενος από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλο - ότι από τη στιγμή που το πρόγραμμα προωθείται με απόφαση του Συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης, η συμμετοχή των δήμων σε αυτό είναι υποχρεωτική. Αφησε μάλιστα σαφέστατα να εννοηθεί ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε για τους δήμους που δεν θα συμμετάσχουν να μην τους αποδοθούν οι πόροι συμμετοχής που θα έχουν παρακρατηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Σημειωτέον ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος μέσω της παρακράτησης των Τελών ακίνητης περιουσίας, Διαφήμισης και Ζύθου.

Η συζήτηση της εγκυκλίου περιστράφηκε κυρίως στο πώς θα διασφαλιστεί ώστε οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, να μην αποκτήσουν δικαιώματα μονιμοποίησης και γενικά την οποιαδήποτε δυνατότητα μόνιμης απασχόλησής τους. Την πρακτική αυτή κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ), Χρήστος Τέγος τονίζοντας ότι επισήμως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν 30.000 κενές οργανικές θέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι στόχος της ΚΕΔΚΕ θα έπρεπε να είναι η κάλυψη αυτών των θέσεων και όχι η πρόσληψη συμβασιούχων από τους οποίους θα αφαιρείται, μάλιστα, κάθε δικαίωμα για μόνιμη και πλήρη απασχόληση. Από την όλη μεθόδευση του ζητήματος, σημείωσε ο Χρ. Τέγος, αποδεικνύεται ότι οι ΟΤΑ «χρησιμοποιούνται ως προέκταση του κρατικού μηχανισμού εφαρμόζοντας κατά γράμμα την αντεργατική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ