Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΑΣΕ
Πληθαίνουν οι φωνές καταδίκης

Στα 57 έφτασαν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συνυπογράφουν την κοινή δήλωση ενάντια στο αντιδραστικό ψήφισμα

Την έντονη καταδίκη από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα συναντά το νέο αντικομμουνιστικό ψήφισμα που εγκρίθηκε στις 3 Ιούλη στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Το ψήφισμα προχωράει σε μια χοντροκομμένη διαστρέβλωση της Ιστορίας με απόρριψη του ρόλου της Σοβιετικής Ενωσης στη Νίκη κατά του φασισμού και ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Την κοινή δήλωση καταγγελίας από 50, αρχικά, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε στον «Ρ» στο φύλλο της Τρίτης 14 Ιούλη) υπέγραψαν ακόμα 7 κόμματα. Πρόκειται για τα εξής: ΚΚ Βουλγαρίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας, Ιορδανικό ΚΚ, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης, ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), ΚΚ Βενεζουέλας, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Στην κοινή δήλωση των κομμάτων, ανάμεσα σε άλλα, τονίζεται: «Αυτοί που ψήφισαν αυτό το ψήφισμα επί της ουσίας δικαιώνουν και ενισχύουν το "κυνήγι των μαγισσών" ενάντια στους κομμουνιστές σε μια σειρά χώρες - μέλη του ΟΑΣΕ, όπου διώκονται οι κομμουνιστές, απαγορεύονται οργανώσεις νεολαίας τους και δικαστικά διώκονται κόμματα για τη χρήση των παραδοσιακών συμβόλων τους. Ταυτόχρονα, το ψήφισμα αυτό ανοίγει ευρύτερα τις πιθανότητες δίωξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της λήψης μέτρων κατά των κομμουνιστικών κομμάτων.

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας τους με τους κομμουνιστές, πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους φορείς του αντικομμουνισμού, αφού η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις αποτελούν προάγγελο γενικότερων επιθέσεων στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Θα απαντήσουμε στους προβοκάτορες και στους αντικομμουνιστές με τον κοινό μας αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ