Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ο Φελπς και οι άλλοι

Ο οκτάκις «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Μάικλ Φελπς, αναμένεται να συγκεντρώσει τα φώτα επάνω του όσον αφορά τις διεθνείς συμμετοχές των φετινών αγώνων. Ο Φελπς αναμένεται να «πέσει» σε τρία ατομικά και τρία ομαδικά αγωνίσματα, διεκδικώντας (φυσικά) ισάριθμες νίκες. Από κει και πέρα στις γυναίκες το βαρύ όνομα αποτελεί η «οικοδέσποινα» Ιταλίδα Φρεντερίκα Πελεγκρίνι, που συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες διάκρισης των διοργανωτών, ενώ η ίδια υπόσχεται χρυσά μετάλλια και παγκόσμια ρεκόρ.

Στο πόλο προγνωστικά είναι δύσκολο να γίνουν, δεδομένου ότι αρκετές ομάδες έχουν ανανεωθεί μετά το Πεκίνο. Πάντως, οι παραδοσιακές δυνάμεις (Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία και το νεοπαγές Μαυροβούνιο, που ήδη έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και World League) αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στους άνδρες, μαζί βεβαίως με την «οικοδέσποινα» Ιταλία, του πρώην δικού μας ομοσπονδιακού προπονητή Σάντρο Καμπάνια, και ενδεχομένως με την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Στις γυναίκες, ΗΠΑ και Ρωσία μοιάζουν να έχουν τον πρώτο λόγο, ακολουθούμενες από Ιταλία, Ουγγαρία και Αυστραλία, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Ολλανδία (αποχώρησαν σημαντικές παίκτριες).

Στις καταδύσεις η Κίνα έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο για τις περισσότερες διακρίσεις, ενώ στη συγχρονισμένη κολύμβηση η Ρωσία, που αποτελεί την παραδοσιακή δύναμη του αγωνίσματος μοιάζει και φέτος να είναι αχτύπητη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ