Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ
Κάλεσμα ενότητας κι αγώνα

Η παράταξη τονίζει ότι η τακτική διάλυσης από τη διοίκηση της εταιρίας πρέπει να αντιμετωπιστεί αγωνιστικά και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Σε ενότητα και αγώνα κόντρα στις αντεργατικές επιλογές καλεί τους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ, με ανακοίνωσή της, η παράταξη της ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους της μονάδας Χ1 να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, που στόχο έχουν την αυτονόμηση της μονάδας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ συνεχίζεται, άσχετα με την αλλαγή προσώπων στη διοίκηση της εταιρίας. «Το κλείσιμο του συνεργείου οχημάτων - αναφέρεται - η συρρίκνωση του ΡΕ (μονάδα πολυαιθυλενίου), η ανακοίνωση διαθεσιμοτήτων στη Χ1, καθώς και η καθημερινή επίθεση στο ιερό δικαίωμα για δουλιά, έχουν την αιτία τους. Η "ρίζα του κακού" βρίσκεται στο ξεπούλημα - ιδιωτικοποίηση της ΣΟΦΤΕΞ». Υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι αν δεν εκτιμηθεί και αντιμετωπιστεί σωστά η κατάσταση, αν δε στραφεί η προσοχή στην «πηγή» που «γεννάει» την αντεργατική επίθεση, που δεν είναι άλλη από την πολιτική της κυβέρνησης, που υπηρετεί τα συμφέροντα της πολυεθνικής, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση.

Η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ επισημαίνει ότι ιδιαίτερα για τη μονάδα Χ1, η οποία λειτουργούσε για λογαριασμό της εταιρίας «Ελπάκ», «δεν πρέπει να στεκόμαστε στην επιφάνεια, αν ήταν δηλαδή έτσι ή αλλιώς η συμφωνία ΣΟΦΤΕΞ - "Ελπάκ". Εμείς πρέπει να ξεκινάμε από τη δυνατότητα παραγωγής και αν τα παραγόμενα προϊόντα είναι χρήσιμα για την κοινωνία. Απ' αυτή την άποψη και χρήσιμα είναι και δυνατότητες παραγωγής υπάρχουν, που διασφαλίζουν και τη δουλιά. Τώρα αν αφήνουν λιγότερο κέρδος για την εργοδοσία δε μας απασχολεί. Το ίδιο ισχύει και για το ΡΕ. Εκεί το σωματείο πρέπει να στρέψει την προσοχή του και να απαιτήσει να ακυρωθούν τα σχέδια της εργοδοσίας, που μαθηματικά οδηγούν στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους σε όλο το εργοστάσιο».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΣΟΦΤΕΞ δεν είναι οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, αλλά είναι αυτή που πριν ενάμιση χρόνο ήταν κάτω από δημόσιο έλεγχο και οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ήταν για διασφάλιση 1.275 θέσεων εργασίας και ανάπτυξη της εταιρίας. Απαιτείται, λοιπόν, με τον αγώνα μας να υποχρεωθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να το παίζουν "Πόντιοι Πιλάτοι"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ