Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»: Μπορεί να αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο Γ. Σκαρπέλης, όμως την ώρα που βγήκε από τις φυλακές, αστυνομικοί τον συνέλαβαν ξανά, με ένταλμα του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού. Το Συμβούλιο, νωρίτερα, είχε κρίνει ως άκυρη την προσωρινή κράτηση του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ και κατά συνέπεια την απολογία του στον Ν. Ζαγοριανό. Για να φτάσει το Συμβούλιο σε αυτήν την απόφαση, είχε προηγηθεί η προσφυγή του Γ. Σκαρπέλη για ακύρωση της κράτησης λόγω της έλλειψης στοιχείων της δικογραφίας. Σε ό,τι αφορά τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών του Μονάχου επικαλούμενος καρδιολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον συνήγορό του στη Γερμανία, ο πελάτης του μπορεί να παραμείνει προφυλακισμένος.

ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ τελικά σε δίκη τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και ένας τέως διευθυντής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για το θάνατο του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλη, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του αντεισαγγελέα Δ. Λεκκού, που ζητούσε να αναιρεθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου, το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τον τέως διευθυντή νοσοκομείου. Και οι πέντε κατηγορούνταν για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα να προέλθει ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Βασιλέλης από τη Μυτιλήνη έπασχε από σπάνια μορφή καρκίνου, ενώ σε ηλικία τριών ετών, το Μάρτη του 2001, έχασε τη μάχη με το θάνατο. Για τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης είχε συγκεντρωθεί ποσό 296.404 από συμπολίτες, αλλά τα χρήματα είχαν μπλοκαριστεί από την Εθνική Τράπεζα και ο τραπεζικός λογαριασμός αποδεσμεύτηκε δύο μέρες μετά το θάνατο του μικρού παιδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ