Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ψηφίζουν σήμερα για υπηρεσιακά συμβούλια

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Σάββατο οι εκπαιδευτικοί για να αναδείξουν τους αιρετούς εκπροσώπους στα Κεντρικά (ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ) και Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ). Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ επισημαίνει τη σημασία των εκλογών και καλεί για υπερψήφιση των συνδυασμών της «για να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και στους νέους αντεργατικούς, αντικοινωνικοασφαλιστικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς». «Παράλληλα, συνεχίζει, θα ανοίξει ελπιδοφόρες προοπτικές στη συγκρότηση του Μετώπου Παιδείας, μέσα στο αναγκαίο σήμερα γενικότερο Μέτωπο των εργαζομένων, ενάντια στη νέα Ιερά Συμμαχία κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απεργάζεται το σύγχρονο εργασιακό, κοινωνικοασφαλιστικό και εκπαιδευτικό Μεσαίωνα».

Στην προοπτική των γενικότερων αλλαγών, που να αντιστοιχούν με τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, του σχολείου, της Παιδείας και με βασικό στόχο το Ενιαίο 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ άμεσα παλεύει και διεκδικεί Υπηρεσιακά Συμβούλια με:

  • σύνδεση των αιρετών με το συνδικαλιστικό κίνημα από το οποίο θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν,
  • ανάκληση των αιρετών όταν δεν ανταποκρίνονται στο έργο τους,
  • κατάργηση του απορρήτου στα ΥΣ,
  • θεσμοθέτηση του τρίτου αιρετού σε 7μελή ΥΣ με 3 αιρετούς σ' αυτά, έτσι ώστε να εκφράζονται περισσότερες δυνάμεις και κύρια για να μπει φραγμός στη συναλλαγή και το ρουσφέτι,
  • μοριοποίηση των αποσπάσεων και όλων των υπηρεσιακών μεταβολών, πάταξη της αυθαιρεσίας και ρουσφετολογίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ