Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Συντονίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Την Τρίτη 7/11, στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Δυναμική κινητοποίηση χτες στην Πάτρα

Με μια μαζική και πολύ δυναμική κινητοποίηση, χτες, κλιμάκωσαν τον αγώνα τους οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, που παλεύουν για δημόσια, δωρεάν, ισότιμη και υψηλής ποιότητας υγεία για όλο το λαό και δημόσια, δωρεάν παιδεία. Μάλιστα, οι αγωνιστικές διαθέσεις των φοιτητών αναμένεται να εκφραστούν και στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 7/11, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Ιατρικών Σχολών, στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, όπου θα συμμετάσχουν επίσης με απόφαση των Συλλόγων τους φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας και Λάρισας.

Εκατοντάδες ήταν οι φοιτητές της Ιατρικής Πάτρας, που συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στην πλατεία Ολγας και πραγματοποίησαν μια μαχητική πορεία, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική που παραδίδει την υγεία σε ιδιώτες και απαξιώνει τη λειτουργία του ΕΣΥ.«Οχι υγεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς» και«Οχι άλλα ράντζα σε νοσοκομεία, θέλουμε δουλιά, δημόσια υγεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που έδιναν τον παλμό. Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία , όπου οι φοιτητές παρέδωσαν το ψήφισμα της Γενικής τους Συνέλευσης, τονίζοντας ότι«η υγεία είναι για το λαό, όχι για το κεφάλαιο το πολυεθνικό».

Προχτές ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Πάτρας, που πραγματοποιεί κατάληψη μέχρι και την Τετάρτη - οπότε θα κάνει νέα Γενική Συνέλευση - διοργάνωσε εκδήλωση στη σχολή με τη συμμετοχή καθηγητών, εργαζομένων της σχολής, εκπροσώπων των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ρίο και του Σωματείου Δημοκρατικών Γυναικών. Στη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού του αγώνα, γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλου του λαού.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Φοιτητών, με την αγωνιστική απόφαση που έχει πάρει, προχωράει το συντονισμό της δράσης του με όλους τους φορείς της υγείας, απαιτώντας απόσυρση του συνόλου της μεταρρύθμισης «Υγεία για τον πολίτη», άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΕΣΥ και δημιουργία νέων, αύξηση των δαπανών για την υγεία και ενίσχυση των υπαρχόντων νοσοκομείων, αλλά και δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στα νομοσχέδια για μεταπτυχιακά, οικονομική-διοικητική αυτοτέλεια των ΑΕΙ και κατοχύρωση του πτυχίου της Ιατρικής ως μοναδικό προαπαιτούμενο για την είσοδο στο επάγγελμα και την ειδικότητα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2021-04-27 00:00:00.0)
Μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ μέσω των συλλόγων τους (2020-03-28 00:00:00.0)
Χρειάζεται συντονισμένος αγώνας (2000-11-11 00:00:00.0)
Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία (2000-11-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ενάντια στη «μεταρρύθμιση της υγείας» (2000-11-03 00:00:00.0)
Πανελλαδικός αγωνιστικός συντονισμός (2000-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ