Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κινητοποιήσεις για τα θανατηφόρα

Με αφορμή το θάνατο του εργάτη της ΔΕΥΑ Κατερίνης, Στέφανου Μουρατίδη εξαιτίας έλλειψης μέτρων ασφαλείας, η γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το δημαρχείο Κατερίνης και σε πορεία διαμαρτυρίας σήμερα, στις 8 το βράδυ, με αφετηρία τον πεζόδρομο (πλατάνι) της πόλης.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ έκανε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας για το θάνατο του εργάτη Στ. Μουρατίδη, εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Ζήτησε πόρισμα για τα αίτια του «ατυχήματος» και μία υπεύθυνη απάντηση για τις εργασιακές συνθήκες στο Δήμο Κατερίνης, αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σημειωθεί εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας δύο θανατηφόρα «ατυχήματα». Δεν πήρε όμως, καμία ικανοποιητική απάντηση για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ δηλώνει ότι η ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας είναι αποτέλεσμα της μεταχείρισης των εργαζομένων ως αναλώσιμο εμπόρευμα στο βωμό του κέρδους. Και σημειώνει ότι: «Η εργατική τάξη έχει την υποχρέωση να οργανωθεί και να αντιπαλέψει τις αντεργατικές πολιτικές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να διεκδικήσει καλές συνθήκες εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα», γιατί αλλιώς θα συνεχίσει να θρηνεί κι άλλα θύματα στους χώρους δουλειάς.

Σημειώνεται ότι η αγωγή ενάντια στο Δήμο Κατερίνης, που είχε κάνει η οικογένεια του εργάτη, ο οποίος σκοτώθηκε πριν δύο χρόνια, και οι διαμαρτυρίες του ΠΑΜΕ για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες δεν έχουν πάρει καμία υπεύθυνη απάντηση από την πολιτεία, μέχρι τώρα.

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ ήταν παρούσα στην κηδεία του εργάτη του Δήμου Κατερίνης, Στέφανου Μουρατίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ