Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
Να απομονώσουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό

Καταγγελία για τις περικοπές των αποδοχών καπνεργατών της εταιρείας «ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ»

Συμβάσεις που υπολείπονται της συλλογικής σύμβασης εργασίας, υποχρεώνονται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας καπνού «ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ» στην Καβάλα.

Το ΠΑΜΕ Νομού Καβάλας, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, τονίζει ότι η περικοπή μισθών των καπνεργατών γίνεται σε μια περίοδο που οι αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ προωθούνται από τη ΝΔ με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΥΚ). Επίσης καλεί τους καπνεργάτες - καπνεργάτριες να καταδικάσουν το αλισβερίσι μεταξύ της εργοδοσίας και της συμβιβασμένης διοίκησης του σωματείου.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του σωματείου των καπνεργατών που συμφώνησε να προχωρήσει η εργοδοσία στα νέα μέτρα χωρίς αντίδραση. Αραγε η διοίκηση του ΕΥΚ δε γνωρίζει τίποτε; 'Η στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου που έχει προκρίνει σαν "μέσο διεκδίκησης" αυτές είναι οι "λύσεις" που προτείνει το ΕΥΚ για τους εργαζόμενους του Νομού Καβάλας;», θέτει ως ερώτημα.

«Με την ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ είχαμε νίκες! Οι αγώνες των εργαζομένων στον "ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ", στο Καζίνο της Πάρνηθας, ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις στα "ΤΖΑΜΠΟ", στη Ζώνη του Περάματος και σε άλλες επιχειρήσεις δείχνουν ότι μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, ότι μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα.

Σας καλούμε σε συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ με την ταξική του γραμμή. Να απομονώσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να καταδικάσουμε, να απεγκλωβίσουμε και να εγκαταλείψουμε τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μόνο αν γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, μπορούμε να δημιουργήσουμε όρους όχι μόνο άμυνας, αλλά και αντεπίθεσης», επισημαίνει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ