Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ»
Φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα στον αγώνα τους

Πέτυχαν την καταβολή των δεδουλευμένων της περσινής σεζόν και συνεχίζουν την επίσχεση για τα φετινά

Εξω από το ξενοδοχείο οι εργαζόμενοι για μέρες διεκδικούν αποφασιστικά τα δεδουλευμένα τους
Εξω από το ξενοδοχείο οι εργαζόμενοι για μέρες διεκδικούν αποφασιστικά τα δεδουλευμένα τους
Την εξόφληση των δεδουλευμένων της περσινής σεζόν (μισθοί Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, άδεια και επίδομα αδείας) κατάφεραν να επιτύχουν, με τον ενωμένο, αποφασιστικό τους αγώνα, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» στην Κέρκυρα, ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο νησί όπου εργάζονται πάνω από 100 άτομα. Και είναι σαφές ότι ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων, που χρωστάει στους εργαζόμενους η επιχείρηση.

Η εργοδοσία «λύγισε» και προχώρησε χθες το μεσημέρι στην καταβολή ενός σημαντικού ποσού των δεδουλευμένων - χρωστά ακόμη τους μήνες Μάη, Ιούνη και Ιούλη - πιεσμένη από τον πολυήμερο αγώνα και την καθολική σχεδόν συμμετοχή σε αυτόν, των εργαζομένων που αξιοποίησαν την αγωνιστική εμπειρία από τις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στον κλάδο με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ. Η συσπείρωση στο σωματείο, ο ανυποχώρητος αγώνας για υπεράσπιση του μόχθου και των εργασιακών δικαιωμάτων, η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση που εκφράστηκε από εργαζόμενους ξενοδοχείων και άλλων κλάδων, οι αγωνιστικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες μέσα στην πόλη και έξω από το ξενοδοχείο που έγιναν με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων στρίμωξαν την εργοδοσία. «Τσάκισαν» την εργοδοτική αδιαλλαξία, τις απειλές και την τρομοκράτηση σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Εδωσαν δύναμη στους εργαζόμενους, που γύρισαν την πλάτη στα κελεύσματα υποταγής και ηττοπάθειας που έσπειραν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού στο νησί.

Οι εργαζόμενοι, σε χθεσινή νέα τους γενική συνέλευση, αποφάσισαν τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, προκειμένου να αποσπάσουν χειροπιαστές και δεσμευτικές εγγυήσεις από την εργοδοσία για την καταβολή των δεδουλευμένων αυτής της σεζόν.

  • Η ταξική αλληλεγγύη στο συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», η κοινή δράση και ο συντονισμός της πάλης των εργαζομένων από όλους τους κλάδους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, κόντρα στην ενιαία και ολομέτωπη αντεργατική επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης και ΕΕ εκφράστηκε και στη χτεσινή δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας που βρίσκονται από χθες σε 48ωρη απεργία αντιδρώντας στις συνθήκες γαλέρας που επιβάλλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάχες κατά της εργοδοτικής ασυδοσίας (2009-08-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον πολυήμερο αγώνα τους (2009-07-28 00:00:00.0)
Στον κλοιό της ταξικής αλληλεγγύης για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (2009-07-25 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικό αναβρασμό οι ξενοδοχοϋπάλληλοι (2009-07-17 00:00:00.0)
Απεργούν μεθαύριο για τη σύμβαση (2009-06-25 00:00:00.0)
Οργιο τρομοκρατίας από τους ξενοδόχους (2006-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ