Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ - KR ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ 1-1
«Ονειρο θερινής νυκτός»

Ηθελε αλλά δε μπορούσε η Λάρισα και φυσιολογικά αποκλείστηκε από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Αναδείχθηκε ισόπαλη 1 - 1 (28' Τσίγκας - 75' Γκρέιταρ Σίγκουρτσον) με την Ρέικιαβικ και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους, ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, να πανηγυρίσουν μια μεγάλη - για τα δεδομένα τους - επιτυχία. Την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο.

Τα μαντάτα για τους «βυσσινί» είχαν έρθει από την πρώτη αναμέτρηση. Δεν ήταν μόνο η ήττα αλλά και η προβληματική εικόνα της ομάδας. Απαντες, στην ΑΕΛ, ήλπιζαν ότι θα διορθώσουν όσα προλάβαιναν και πως αυτά θα ήταν ικανά να τους φέρουν την ανατροπή - πρόκριση. Διαψεύστηκαν, εντός παιδιάς, οικτρά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δείχνοντας πως είχαν όλες τις προϋποθέσεις να φτάσουν στον στόχο τους. Πήραν από την αρχή τον πλήρη έλεγχο και δεν ήταν λίγες οι φορές που και οι 11 Ισλανδοί βρίσκονταν πίσω από την σέντρα. Οι περιορισμένες δυνατότητες των φιλοξενουμένων σε συνδυασμό με τις εχθρικές γι' αυτούς κλιματολογικές συνθήκες τους έκαναν ακόμα λιγότερο ανταγωνιστικούς.

Το γκολ μεγάλωσε την αίσθηση πως τελικά η ΑΕΛ θα τα καταφέρει. Ομως στην επανάληψη (όπως και στο πρώτο παιχνίδι) οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις. Και αυτό, μαζί με τις απουσίες, ήταν οι κυριότερες αιτίες για το αποτέλεσμα. Ο σκόρερ της Λάρισας, Τσίγκας, παραδέχτηκε πως «το φταίξιμο είναι αποκλειστικά δικό μας. Πρέπει ν' αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να δούμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ