Κυριακή 2 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΥΝΕΧΕΙΑαπό το ΔΤ Λέρου: Νικητές σε ισοβαθμία αναδείχθηκαν ο Ουκρανός GM Μιροσνιτσένκο και ο ομότιτλός του Μιχεντλισβίλι (Γεωργία) με 7 β. στους 9 αγώνες.

Η Ισπανίδα WGM (η οποία πέτυχε και «νόρμα» GM αντρών - σ.σ. με τρεις «νόρμες» αποκτά κανείς τον κάθε τίτλο) Καλτσέτα, αναδείχθηκε πρώτη γυναίκα με 6,5 β., ενώ 1ος Ελληνας σκακιστής αναδείχθηκε ο GM από τη Θεσσαλονίκη Θανάσης Μαστροβασίλης με 5,5 β.

Βραβείο ωραιότερης παρτίδας του τουρνουά (βλέπε στη «Γωνιά της Παρτίδας»), πήρε ο Μιροσνιτσένκο με τη νίκη του επί του Ούγγρου Μπόρος. Αλλα βραβεία ήταν Κύπελλα, Μετάλλια και σκακιστικά βιβλία για νικητές των κατηγοριών 10 - 12 - 14 - 16 και 20 χρόνων.

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ40 χρόνια από τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις» που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο και οι πολυπληθείς φίλοι του τουρνουά (προσοχή, φέτος το «Ακρόπολις» θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα με συνδιοργανωτή και τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας «Παλαμήδης ο Ευβοεύς») σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ξένους και Ελληνες ισχυρούς σκακιστές.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕτο 44ο τεύχος του περιοδικού «Σκάκι για όλους» με αξιόλογα ελληνικά και διεθνή θέματα. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι το άρθρο του ΟΜ Ηρακλή Γεωργίου, για τη γέννηση της βαριάντας Μαρ Ντελ Πλάτα στην Ινδική Αμυνα του βασιλιά, με πλούσια ιστορικά στοιχεία και το κείμενο του Νικόλα Σφήκα με τίτλο «Αναζητώντας το Σμίσλοβ και τον Καπαμπλάνκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ