Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΨΩΜΙ
Νέα μέτρα υπέρ σούπερ μάρκετ - βιομηχάνων

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις αρτοβιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της παρασκευής ψωμιού και άλλων αρτοποιητικών προϊόντων από κατεψυγμένη ζύμη, με ρύθμιση η οποία θα μειώνει σημαντικά και τους ελάχιστους περιορισμούς στις προδιαγραφές των σχετικών χώρων τελικής παρασκευής τους (ψήσιμο). Τόσο η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας, όσο και ο Συνεταιρισμός Αρτοποιών δηλώνουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε νέα ρύθμιση, θεωρώντας ότι δε συντρέχει λόγος αλλαγής του τελευταίου νόμου του 2007.

Οι εκπρόσωποι των αρτοποιών κάνουν λόγο για δυναμικές αντιδράσεις και σήμερα αναμένεται η απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία χτες, σε συνέντευξη Τύπου, καταφέρθηκε για άλλη μια φορά στους βιομήχανους του κλάδου, ενώ ζήτησε να αναγράφονται στις συσκευασίες του ψωμιού και άλλων προϊόντων, τόσο η ημερομηνία παρασκευής της ζύμης (αντί της ημερομηνίας ψησίματος), όσο και η χώρα προέλευσης. Αναμένεται, επίσης, να προσφύγουν και κατά του υφιστάμενου νόμου.

Σημείωσαν, επίσης, ότι το επόμενο εξάμηνο δεν «εκτιμούν» ότι θα υπάρξουν αυξομειώσεις στην τιμή του ψωμιού, παρότι συνεχίζεται η καθοδική πορεία στις τιμές των αλεύρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ