Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Δικομματική «πλειοδοσία» υπέρ του κεφαλαίου

Αποστομωτική απάντηση του ΚΚΕ στις προκλήσεις του ΠΑΣΟΚ

Αποστομωτική απάντηση στο ΠΑΣΟΚ δόθηκε χτες στη Βουλή, όταν ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Χρ. Παπουτσής, εγκάλεσε το ΚΚΕ για «ίδια τακτική με τη ΝΔ», με αφορμή αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου στην ταυτόσημη πολιτική που ακολουθούν τα δύο κόμματα στην επιδότηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Τα παραπάνω συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής.

Προκαλώντας, ο Χρ. Παπουτσής απευθύνθηκε προς το ΚΚΕ λέγοντας ότι «ακολουθείτε την ίδια ακριβώς τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, το λέγε, λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει», προσθέτοντας πως «επιμένετε να ταυτίζετε το ΠΑΣΟΚ με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, διότι θεωρείτε εσείς ότι είναι προνομιακό σας πεδίο η ναυτιλία. Ε, λοιπόν, κάνετε λάθος. Δεν είναι προνομιακό πεδίο του ΚΚΕ η ναυτιλία. Η ναυτιλία είναι προνομιακό πεδίο της χώρας. Είναι ο μόνος χώρος, όπου η Ελλάδα είναι παγκόσμια υπερδύναμη και οφείλουμε με κάθε τρόπο να ενισχύουμε και την ελληνική ναυτοσύνη και όλες τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας, αλλά με κανόνες, με διαφάνεια».

Εντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «πλειοδοσία» ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πριμοδότηση των εφοπλιστών, τονίζοντας πως «οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, τακτοποιούν και ικανοποιούν τις ανάγκες του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, θυσιάζοντας την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». Επισήμανε ότι «ως ΚΚΕ αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική. Και την αντιπαλεύουμε στα γιαπιά, στα εργοστάσια, στα πεζοδρόμια, στους δρόμους των αστικών κέντρων και της υπαίθρου. Και ξέρετε πολύ καλά ότι πρόσφατα συντρίψαμε την εισοδηματική πολιτική με τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών, με τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας Φαρμάκων, που συνέτριψαν και την κατάρτιση της συλλογικής σύμβασης που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ». Σημείωσε παράλληλα ότι «η αντιπολίτευση δε γίνεται μέσα από την όξυνση της λεκτικής αντιπαράθεσης, μια όξυνση μάλιστα που προσπαθεί να αποκρύψει την ουσία της στρατηγικής σας συμφωνίας με τις επιλογές και τις ανάγκες ικανοποίησης του κεφαλαίου». Τέλος, έθεσε ευθέως το ερώτημα: «Θα φορολογηθεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο; Γιατί τόσα χρόνια δεν φορολογείτο το εφοπλιστικό κεφάλαιο; Είναι πρόκληση να ζητάμε να φορολογηθεί ο φτωχός αγρότης για το ΦΠΑ στα καύσιμα και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και ο εφοπλιστής να μην πληρώνει δεκάρα τσακιστή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ