Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
«Συνομιλίες ή πόλεμος»

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ως μοναδική επιλογή χαρακτήρισε για την Ινδία τις συνομιλίες με το Πακιστάν, προκειμένου να «αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος της τρομοκρατίας», ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκχ. Απαντώντας στους επικριτές του που τον κατηγορούν για οπισθοχώρηση στις θέσεις της χώρας, σχετικά με το Πακιστάν, ο Ινδός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν ο πόλεμος, που «δε συμφέρει κανέναν», προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί πως το Ισλαμαμπάντ έχει κάνει κάποιες προόδους στις έρευνες σχετικά με τις επιθέσεις της Βομβάης τον περασμένο χρόνο, λέγοντας ότι ο «διάλογος είναι η καλύτερη επιλογή»...

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, για την προάσπιση των συμφερόντων της Ουάσιγκτον στην περιοχή, ενώ ο Μ. Σινγκχ, ακόμα και μετά την κοινή δήλωση με τον Πακιστανό ομόλογό του Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, στην οποία υποστήριζε τη συνεργασία τους απέναντι στον «κοινό εχθρό της τρομοκρατίας», ανασκεύασε, λέγοντας ότι οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν μόνο μετά την απόδειξη προόδου στις έρευνες σχετικά με τις επιθέσεις της Βομβάης.

Η ένταση αναζωπυρώθηκε την τελευταία βδομάδα, όταν η Ινδία καθέλκυσε το πρώτο της πυρηνικό υποβρύχιο προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ