Κυριακή 2 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περιβαλλοντικές ... επιδόσεις

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που η κυβέρνηση διά του ΥΠΕΧΩΔΕ είχε πλημμυρίσει τον Τύπο με καταχωρήσεις που διαφήμιζαν τις ...μεγάλες επιδόσεις της στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το πόσο σοβαρές είναι οι ανακοινώσεις αυτές, θα πει κανείς, το αποδεικνύουν οι καθημερινές επιδόσεις των δηλητηρίων του «νέφους» που εμφανίζεται καθημερινά σχεδόν πάνω από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Το αποδεικνύουν όμως κι άλλα περιστατικά, όπως αυτό της ρύπανσης της θάλασσας της Αυλίδας, με αποτέλεσμα να ξεβραστούν νεκρά στην αμμουδιά της εκατοντάδες θαλάσσια είδη, ακόμη και από τα πιο ανθεκτικά, όπως, καβούρια, γαρίδες, κ.ά.

Οι κάτοικοι της περιοχής δίκαια άρχισαν να ανησυχούν και για τη νέα αυτή οικολογική καταστροφή, πολύ περισσότερο όταν πριν από λίγο καιρό είχε ανιχνευτεί στον υδροφόρο ορίζοντα το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο, που προερχόταν από την ανεξέλεγκτη μόλυνση του Ασωπού από τις βιομηχανίες των Οινοφύτων. Νιώθουν περικυκλωμένοι από τη ρύπανση και ...από στεριά και από θάλασσα!

Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΧΩΔΕ υπερηφανεύεται για κάποια πρόστιμα που επιβάλλει κατά καιρούς και για «τα μάτια του κόσμου» σε μερικές βιομηχανίες, που βέβαια εξακολουθούν ανεξέλεγκτες να ρυπαίνουν, μετακυλίοντας ακόμη και τα ποσά των προστίμων - αν ποτέ τα πληρώσουν - στους ίδιους τους καταναλωτές. Ουσιαστικά, δηλαδή, και αυτά τα πληρώνουν οι ...ρυπαινόμενοι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ