Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ σε βάρος της εργατικής τάξης
  • Υπόλογη η κυβέρνηση για το καθεστώς της ανασφάλειας στη ΛΑΡΚΟ
  • Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει για τις συνθήκες δουλειάς στον Ασπρόπυργο στην εταιρεία «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ»

Δύο εργάτες δε θα ξαναδούν τις οικογένειές τους. Ο ένας στη ΛΑΡΚΟ και ο άλλος στον Ασπρόπυργο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης σκουπιδιών. Πρόκειται για νέο έγκλημα της εργοδοσίας και της αντεργατικής πολιτικής που αντιμετωπίζουν την εργατική τάξη σαν αναλώσιμο είδος και θυσιάζουν εργάτες στο βωμό του κέρδους.

Τα εγκλήματα που γίνονται καθημερινά στους εργασιακούς χώρους είναι ανάγκη να πυροδοτήσουν ένταση της εργατικής δράσης για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της υγείας των εργατών, για ταξική σύγκρουση με το εκμεταλλευτικό σύστημα και την αντεργατική πολιτική.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τις τραγικές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για τη διατήρηση του καθεστώτος των εργολαβιών, για τις εκβιαστικές πιέσεις και την ανασφάλεια που προκαλούν τα σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ. Επίσης, το ΠΑΜΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει την υπουργό Απασχόλησης με έγγραφό του (στις 17 του Φλεβάρη 2009) για τις συνθήκες δουλειάς των εργατών στον Ασπρόπυργο στην εταιρεία «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ».

Η πιο αποτελεσματική απάντηση είναι η ισχυροποίηση του αγώνα κατά του κεφαλαίου, κατά των πολιτικών και συνδικαλιστικών του εκπροσώπων.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ