Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Με συνοπτικές διαδικασίες και ένταση της διαχείρισης

Σήμερα οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ώρα 10 π.μ., απ' όπου επιχειρήθηκε η έναρξη της διαδικασίας

Στα μουλωχτά και με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση ξεκίνησε τη μεταφορά των προγραμμάτων υποκατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία με αφετηρία το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), όπου λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια το «στεγνό» πρόγραμμα Απεξάρτησης «18 Ανω».

Η επιλογή του ΨΝΑ για την εγκατάσταση των μονάδων υποκατάστασης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) εκπέμπει πολλά μηνύματα και επίσης σε πολλά επίπεδα καθώς με «βάση τις αρχές της επιστήμης δεν επιτρέπεται να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο προγράμματα με αντίθετη φιλοσοφία» όπως καταγγέλει με ανακοίνωσή του το «18 Ανω». Επίσης, όπως υπογραμμίζει το 18 Ανω, δεν επιτρέπεται να έρχεται σε επαφή με πληθυσμό εν ενεργεία εξαρτημένων ατόμων - όπως είναι οι «χορηγούμενοι» σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ - ο πολύ ευάλωτος πληθυσμός των ψυχασθενών που νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο, γιατί η έκθεσή του σε πιθανή χρήση ουσιών δημιουργεί κινδύνους για τη ζωή του (λόγω των ψυχοφαρμάκων που παίρνουν ως αγωγή).

Χτες επιχειρήθηκε η έναρξη και κάποιων εργασιών, που σταμάτησαν κάτω απ' τις αντιδράσεις. Σήμερα οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του ΨΝΑ, ώρα 10 πμ.

Συνολικά η επιχείρηση μεταφοράς της υποκατάστασης - και μάλιστα χαμηλών προδιαγραφών - στα δημόσια νοσοκομεία σηματοδοτεί την παραπέρα διαχειριστική λογική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Μια λογική που συνοδεύεται με την υποβάθμιση της πρόληψης καθώς τα Κέντρα Πρόληψης εγκαταλείπονται στην τύχη τους με απλήρωτους τους εργαζόμενους, ενώ στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η εκχώρηση και της απεξάρτησης στην ιδιωτική πρωτοβουλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ