Κυριακή 9 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στο στόχαστρο της ΚΑΠ!

Οι σχεδιασμοί της ΕΕ, που στοχεύουν στο ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα οδηγήσουν στο μαρασμό την ελληνική ύπαιθρο και στην ακόμα μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση της χώρας

Eurokinissi

Οι σχεδιασμοί της ΕΕ, που στοχεύουν στο ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα οδηγήσουν στο μαρασμό την ελληνική ύπαιθρο και στην ακόμα μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση της χώρας
Από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων, θα είναι η φετινή καλλιεργητική χρονιά για τους μικρομεσαίους αγρότες, καθώς το εισόδημά τους συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο και πολλοί θα οδηγηθούν στο ξεκλήρισμα. Κι αυτό γιατί στις δραματικές συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, προστέθηκαν και οι μεγάλες έως και ανεπανόρθωτες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ακόμα χειρότερα θα είναι, δε, τα χρόνια που έρχονται καθώς στο πλαίσιο της ΚΑΠ δρομολογούνται νέα αντιαγροτικά μέτρα. Οι σχεδιασμοί της ΕΕ, που στοχεύουν στο ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα οδηγήσουν στο μαρασμό την ελληνική ύπαιθρο και στην ακόμα μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση της χώρας. Με την επιβολή της λεγόμενης περιφερειοποίησης, οι ήδη πετσοκομμένες επιδοτήσεις θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, ενώ για πολλούς μικρομεσαίους αγρότες είναι ορατός ο κίνδυνος να κοπούν εντελώς.

Ο στόχος της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών. Μ' αυτήν την καταστροφική πολιτική συμφωνούν και ο ΣΥΝ, ο ΛΑΟΣ και οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», που όχι μόνο δεν αντιμάχονται την ΚΑΠ, αλλά την υιοθετούν και την προβάλλουν ως μονόδρομο, που πρέπει ν' αποδεχτεί η μικρομεσαία αγροτιά.


Motion Team

Η διέξοδος, βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, που έγκαιρα αποκάλυψε την αλήθεια για το βαθιά αντιαγροτικό χαρακτήρα της ΚΑΠ και πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, σε συμπαράταξη με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την επιβολή μιας άλλης φιλοαγροτικής - φιλολαϊκής πολιτικής, στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας, Λαϊκής Οικονομίας προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς και υπέρ του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ