Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αποστολή στην Αρκτική

Το ντοκιμαντέρ «Αποστολή στην Αρκτική» θα προβληθεί απόψε από την ΕΤ3, στις 7.30 το βράδυ. Οι κλιματολόγοι φοβούνται ότι η στάθμη των ωκεανών ανεβαίνει τόσο δραστικά που ολόκληρα νησιά πρόκειται να εξαφανιστούν. Γνωρίζουμε δύο νησιωτικές κοινότητες που παλεύουν να προλάβουν την εξαφάνιση των τόπων που ζουν για αιώνες. Για τους κατοίκους αυτών των νησιών η κατάσταση γίνεται καθημερινά όλο και πιο επείγουσα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν δε μειωθεί η χρήση των φυσικών καυσίμων ακόμα και μεγάλα νησιά κινδυνεύουν με αφανισμό. Μπορεί να γίνει κάτι για να προληφθεί αυτή η καταστροφή; Εκπομπή 2η: «Αφανισμός».

Αλλο ένα ντοκιμαντέρ, «Το κάλεσμα της άγριας φύσης», θα προβληθεί σήμερα στις 9.30 το βράδυ από τη ΝΕΤ. Η δημοσιογράφος και κινηματογραφίστρια Λιν Σάδερλαντ μας συντροφεύει σε ένα μοναδικό και ασυνήθιστο ταξίδι όπου ερευνά τις συμπεριφορές και τους τρόπους επιβίωσης διαφόρων όντων. Ταξιδεύοντας σε εξωτικά μέρη, όπως, Σεϊχέλες, Νέα Γουινέα, Κόστα Ρίκα, Μπαχάμες, Χαβάη, Πορτογαλία, Αφρική, συναντά σπάνια και ασυνήθιστα πλάσματα. Το ντοκιμαντέρ αιχμαλωτίζει το θεατή παρουσιάζοντας ετερόκλητα στοιχεία της άγριας φύσης, αξιοθαύμαστα φαινόμενα της Γης, αλλά και το οικοσύστημα. Υπογραμμίζει δε τη σημασία της διατήρησης της ισορροπίας μεταξύ των μεταβαλλόμενων αναγκών του ανθρώπου και της «υγείας» του πλανήτη.

Η ταινία «Σκοτεινό νερό» θα προβληθεί απόψε στη ΝΕΤ, στις 10 το βράδυ. Η Ντάλια Γουίλιαμς ξεκινά τη ζωή της από την αρχή. Προσφάτως διαζευγμένη, μετακομίζει με τη μικρή της κόρη σε ένα παλιό διαμέρισμα, ενώ ξεκινάει και πάλι να δουλεύει. Η νεαρή μητέρα είναι αποφασισμένη να ξεχάσει τον αποτυχημένο γάμο της και να αφοσιωθεί στην ανατροφή της κόρης της. Το καινούριο της όμως ξεκίνημα στιγματίζεται από μια σειρά ανεξήγητων γεγονότων. Μυστηριώδεις διαρροές νερού, θόρυβοι από τον επάνω όροφο και το γεγονός ότι η μικρή επιμένει να μιλάει για μια φανταστική φίλη, οδηγούν την Ντάλια στο διαμέρισμα 10F και την φέρνουν αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες φοβίες της. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μια μάνα για να προστατέψει το παιδί της; Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης δημιουργεί έναν εχθρικό και απειλητικό μικρόκοσμο, μέσα στον οποίο η ηρωίδα του προσπαθεί εναγωνίως να προστατεύσει την κόρη της και να διατηρήσει την ψυχική της ισορροπία. Πρόκειται για το αμερικανικό ριμέικ ιαπωνικής ταινίας τρόμου, όπου το ενδιαφέρον μετατίθεται από το υπερφυσικό στο ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, επικεντρώνοντας σε θέματα όπως η μοναξιά, η παράνοια και η κοινωνική ψυχοπαθολογία της ζωής στη μεγαλούπολη. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του Βάλτερ Σάλες και πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Κ. Ράιλι, Τιμ Ροθ.

Η κομεντί «Ο δρ. Τ και οι γυναίκες» προβάλλεται από τον ALPHA, στις 9 το βράδυ. Ο δρ. Σάλιβαν είναι ένας πλούσιος και επιτυχημένος γυναικολόγος στο Ντάλας. Η «θρησκεία» του είναι οι γυναίκες, κυριολεκτικά τις λατρεύει. Απειρες γυναίκες τον περιτριγυρίζουν λόγω του επαγγέλματος και όχι μόνο... Εκείνος, τρυφερός και γενναιόδωρος με όλες τους, δεν μπορεί να τις δυσαρεστήσει. Η οικογενειακή του ζωή βρίσκεται σε αναστάτωση καθώς η πολυαγαπημένη του σύζυγος, Κέιτ, έχει πέσει με τα μούτρα στον επικείμενο γάμο της κόρης τους. Ως συμπλήρωμα στο ήδη υπάρχον χάος, έρχεται να προστεθεί η εγκατάσταση στο σπίτι της κουνιάδας του, με τα τρία κοριτσάκια της. Η σκηνοθεσία είναι του Ρόμπερτ Ολντμαν. Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ελεν Χαντ, Λιβ Τάιλερ, Φάρα Φόσετ, Λόρα Ντερν, Κέιτ Χάντσον, Ρόμπερτ Χέις, Ματ Μαλόι, Αντι Ρίτσερ, Λι Γκραντ, Τζανίν Τέρνερ, Χόλι Πέλχαμ, Τζέιμς Εβανς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ