Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απάνθρωπο σύστημα

Η οικονομική κρίση σοβεί στις ΗΠΑ. Από τα τέλη του 2007 που άρχισε να ξεσπά η κρίση 6,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες προστίθενται κάθε μήνα στις λίστες για τα επιδόματα ανεργίας. Δε φτάνει μόνο αυτό... Οι εργαζόμενοι σε απόγνωση καταλήγουν πολλές φορές άστεγοι και πάντοτε παγιδευμένοι μεταξύ ομοσπονδιακών αρχών, πολιτειακών αρχών και ...δολοφόνων που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το τοπίο «από τους άχρηστους». Πώς;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα «δεσμεύει» και «χορηγεί» τρισ. δολαρίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διάσωση των τραπεζών και του κεφαλαίου που, για την κερδοφορία τους, συνεχίζει να στέλνει στη λαιμητόμο της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν περισσεύει λοιπόν τίποτα για τους εργαζόμενους...

Οι πολιτειακές αρχές μπροστά στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των αστέγων, εξαιτίας των κατασχέσεων και της ανεργίας, λαμβάνουν μέτρα ποινικοποίησής τους. Οπως της υιοθέτησης νομοθεσίας για την απαγόρευση της πολύωρης παραμονής, διανυκτέρευσης ή αποθήκευσης προσωπικών ειδών σε δημόσιους χώρους.

Περίπου 27 άστεγοι, ο υψηλότερος αριθμός από το 2001, βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια πάνω από 106 επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν εναντίον τους. Αριθμός που σηματοδοτεί ότι οι βίαιες επιθέσεις, συχνά θανατηφόρες, εναντίον αστέγων στις ΗΠΑ έχουν πολλαπλασιασθεί και το 2008 ξεπέρασαν τις 100, όπως τονίζεται σε έκθεση της Εθνικής Συμμαχίας για τους Αστέγους (NCH).

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (73%) οι δράστες των επιθέσεων ήσαν νεαροί κάτω των 25 ετών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως κίνητρό τους ήταν η «πλήξη», ή η «διασκέδαση» και ιδίως η ικανοποίηση από το «ρίγος» που προκαλεί η βία όπως αναφέρει ανατριχιαστικά η έκθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ