Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Ξεκινούν οι εκδηλώσεις

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944 που διοργανώνουν οι Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς - ΔΣΕ και ο Δήμος Νίκαιας. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία 17ης Αυγούστου την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 17 Αυγούστου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στα σημεία της πόλης που εκτελέσθηκαν αγωνιστές. Οι καταθέσεις θα ξεκινήσουν στις 7.30μ.μ. από την πλατεία Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στις 7.45 στο μνημείο Ομήρων Γερμανίας στο Νεκροταφείο «Η Ανάληψη». Στις 8.10μ.μ. κατάθεση σταφάνων στα Αρμένικα, στις 8.20μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων, στις 8.30μ.μ. στην Κ. Γέμελου και Μαινεμένη, στις 8.45μ.μ. στην Κασταμονής και Ιωνίας.

Στις 9μ.μ. θα γίνει προσέλευση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Μάνδρας. Θα ακολουθήσει ομιλία εκπροσώπων Εθνικής Αντίστασης και του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία στις 9.15 με αντιστασιακά τραγούδια στον ιερό Χώρο της Μάνδρας.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10π.μ. με τη συμμετοχή επισήμων και εκπροσώπων μαζικών φορέων στο χώρο της Πλατείας 17ης Αυγούστου 1944. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί εκπροσώπων Αντιστασιακών Οργανώσεων, ομιλία του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου, κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο του Κοινοτάφειου του Γ΄ Νεκροταφείου, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στη Μάνδρα του Μπλόκου από τις 5μ.μ.-12μ.μ. θα διεξαχθεί μονοήμερο Τουρνουά Σκάκι τύπου «active-rapid» αφιερωμένο στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Το Σάββατο 22 - Κυριακή 29 Αυγούστου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» θα πραγματοποιηθεί το 17ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά (open) (5μ.μ.-10μ.μ.) με τίτλο: «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση», σε συνεργασία με τον ΟΦΟΝ και τον ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ