Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραηλινών - Παλαιστινίων

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα πραγματοποίησαν, χτες, ισραηλινά μαχητικά, ως «αντίποινα» στην τελευταία επίθεση Παλαιστίνιων ανταρτών την Κυριακή, δίνοντας τροφή στα βίαια επεισόδια, που εδώ και λίγο καιρό δείχνουν να αναζωπυρώνονται, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

Τα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν μία σήραγγα στα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου, ενώ κατά τα γεγονότα της Κυριακής, μικρές ομάδες Παλαιστίνιων ανταρτών επιτέθηκαν με χειροβομβίδες σε φυλάκιο ελέγχου, στη συνοριακή γραμμή Γάζας - Ισραήλ, τη στιγμή που Παλαιστίνιοι ασθενείς μεταφέρονταν στο Ισραήλ για ιατρική περίθαλψη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, κανείς από τους ασθενείς δεν τραυματίσθηκε και η διακομιδή συνεχίστηκε κανονικά, σε νοσοκομεία του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι θα θεωρήσει απολύτως υπεύθυνο το Λίβανο για κάθε ενδεχόμενη επίθεση της σιιτικής λιβανικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» κατά του ισραηλινού εδάφους. Ωστόσο, ο Ισραηλινός υπουργός Μυστικών Υπηρεσιών, Νταν Μέριντορ, υποστήριξε ότι επικρατεί ηρεμία στα σύνορα και το Τελ Αβίβ προς το παρόν δεν έχει κανένα λόγο και καμία πρόθεση να σπάσει αυτή την ηρεμία, καλώντας τη «Χεζμπολάχ» να κάνει το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ