Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΦΩΝΑΣ «ΜΟΡΑΚΟΤ»
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

ΤΑΪΠΕΪ, ΠΕΚΙΝΟ.--

Πάνω από 600 άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν παγιδευμένοι και πιθανότατα νεκροί, κάτω από τόνους λάσπης στην περιοχή Σάο Λιν, στην επαρχία Κάουσιουνγκ, της Ταϊβάν, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Μορακότ», σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Αμυνας. Δεκάδες επίσης θεωρείται ότι έχουν χαθεί στο επίσης κατεστραμμένο χωριό Ναμάσια, με τις Αρχές να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες διάσωσης τυχόν επιζώντων χωρίς επιτυχία ωστόσο, λόγω των τεράστιων δυσκολιών που δημιουργούν και στα σωστικά συνεργεία οι συντελεσθείσες καταστροφές και η ολισθηρότητα του εδάφους, ενώ δεν μπορούν να προσεγγίσουν ούτε εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, που εστάλη για βοήθεια στην περιοχή Πινγκτουνγκ, συνετρίβη χτες στις νότιες περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη των τριών επιβαινόντων.

Οι καταστροφές του τυφώνα σε Ταϊβάν αλλά και στην Κίνα μέχρι στιγμής είναι ανυπολόγιστες, με εκατοντάδες χωριά και πόλεις να έχουν πλημμυρίσει και χιλιάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί. Στην Κίνα τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στις επαρχίες Ζιζιάνγκ και Φουτζιάν, ενώ ακόμα επτά κτίρια κατέρρευσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Οι πρώτες εκτιμήσεις, μόνο για την Κίνα, κάνουν λόγο για ζημιές που ξεπερνούν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ