Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετοιμάζονται για χειμώνα

Δύο νέες παραγωγές και μια επανάληψη περιλαμβάνει το χειμερινό ρεπερτόριο του «Απλού θεάτρου». Στην Κεντρική Σκηνή θα παρουσιαστεί από τις αρχές Δεκέμβρη το έργο «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;» του σημαντικότερου εν ζωή Αμερικανού συγγραφέα Εντουαρντ Αλμπι, σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, σκηνικά - κοστούμια Μαγ. Τρικεριώτη, μουσική Ελένης Καραΐνδρου και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Δημήτρης Καταλειφός, Ράνια Οικονομίδου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Σωτηρία Ρουβολή.

Ο ίδιος ο Αλμπι πιστεύει πως το έργο αυτό, πέμπτο κατά σειρά στη λίστα των έργων που έχει γράψει, συνέβαλε, χάρη στη μεγάλη επιτυχία του, στο νιώσει πιο ελεύθερος και ο ίδιος πιστεύει πως θα είναι το έργο που θα ταυτιστεί με το όνομά του ή το όνομά του με το έργο αυτό.

Σύμφωνα με τον Ζαν Κο, Γάλλο συγγραφέα και μεταφραστή του έργου του στα γαλλικά, ο Αλμπι κατασκεύασε μια βόμβα της οποίας τα εκρηκτικά συστατικά μας διαφεύγουν και τη ρύθμισε και την πυροδότησε με τρόπο ανελέητο. Η αυλαία ανοίγει και η βόμβα εκρήγνυται... Δημιουργούνται αμείλικτες και συνεχείς αντιδράσεις. Η μια φράση μετά την άλλη, η μια πράξη μετά την άλλη είναι καταλυτικά μαστιγώματα.

Ο Εντουαρντ Αλμπι παγίδευσε τέσσερα αγρίμια μέσα στο κλουβί. Τέσσερα πρόσωπα μέσα σε ένα σαλόνι θα ζήσουν την πιο παράξενη, την πιο σκληρή αλλά και την πιο τρυφερή νύχτα της ζωής του.

Από τις αρχές Νοέμβρη στη Νέα Σκηνή θα παρουσιάζεται το έργο «Φύλλα από γυαλί», του Φίλιπ Ρίντλεϊ σε μετάφραση Ευάγγελου Τυρόγλου, σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου, σκηνικά - κοστούμια Κων/νου Ζαμάνη, μουσική Κώστα Ανδρέου και φωτισμούς Μελίνας Μάσχα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Παρασύρη, Γιωργής Τσαμπουράκης και Θανάσης Δόβρης.

Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό και βραδυφλεγές δράμα, που στρέφεται γύρω από την ιστορία μιας οικογένειας, τα ένοχα μυστικά της, την προσπάθεια αποσιώπησής τους και την τελική έκρηξη, που φέρνει το χάος και την καταστροφή, χωρίς τη λύτρωση. Η απόκρυψη της αλήθειας και η παραποίηση των γεγονότων στο οδυνηρό παρελθόν μιας οικογένειας σχετίζεται με τις αντίστοιχες πρακτικές στο πλαίσιο των σύγχρονων πολέμων και της οικουμενικής τρομοκρατίας, καθιστώντας το έργο την πιο ανάγλυφη απόδοση της σημερινής πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Τέλος, όσον αφορά στην παράσταση του έργου του Ρομπέρτο Ατάιντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα» που παίχτηκε κατά τη χειμερινή περίοδο 2008-2009 στη «Νέα Σκηνή» σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου, με τους Ολια Λαζαρίδου και Αρη Μπινιάρη, από 14 Οκτώβρη έως 1 Νοέμβρη 2009 θα παρουσιαστεί στο θέατρο Καλαμαριάς σε συμπαραγωγή με την εταιρεία «Α. Μανάφης - Νόρα Χριστοδούλου ΟΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ