Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδειξη στοχοπροσήλωσης στην αντιλαϊκή πολιτική

Το στίγμα των εξαγγελιών που θα κάνει από το βήμα της ΔΕΘ έδωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κομοτηνή

Αγωνιστική υποδοχή στην κυβέρνηση και τους άλλους εκπροσώπους του κεφαλαίου ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με το ΠΑΜΕ
Αγωνιστική υποδοχή στην κυβέρνηση και τους άλλους εκπροσώπους του κεφαλαίου ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με το ΠΑΜΕ
Την ένταση των ρυθμών της αντιλαϊκής επέλασης μέσω της προώθησης νέου γύρου αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» και διαρθρωτικών «αλλαγών» που θα πλήξουν βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, προανήγγειλε το Σάββατο από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Μέσα στο κλίμα της αποπροσανατολιστικής εκλογολογίας και σκανδαλολογίας, ο πρωθυπουργός έκανε επίδειξη στοχοπροσήλωσης στην υλοποίηση της ταξικής πολιτικής προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Με την ομιλία του στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της αντιδραστικής επίθεσης που έχει δρομολογήσει για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση κατά του εργαζόμενου λαού και θα ανακοινώσει με κάθε επισημότητα ο ίδιος από το βήμα της ΔΕΘ. Προβάλλοντας την «τόλμη» της κυβέρνησης στη λήψη «δύσκολων αποφάσεων», ο Κ. Καραμανλής έσπευσε συγχρόνως να δώσει και τα διαπιστευτήριά του στην άρχουσα τάξη για την πυγμή που θα επιδείξει προκειμένου να διασφαλίσει τους όρους για την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Τις απαιτήσεις της οικονομικής ολιγαρχίας και τις υποδείξεις των διεθνών καπιταλιστικών κέντρων για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τις εμφανίσει σαν «λαϊκή εντολή». Δίνοντας ακριβώς το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, ο Κ. Καραμανλής σημείωσε: «Συνεχίζουμε τη στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, για να βάλουμε τέλος στις αδυναμίες, τις παθογένειες του παρελθόντος. Τολμούμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε το μέλλον που δικαιούται και μπορεί ο τόπος μας. Συνεχίζουμε, ακόμη πιο δυναμικά, αυτό που μαζί ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια»!!

Πίσω από το κάλεσμα για «εθνική ομοψυχία», που απηύθυνε ο Κ. Καραμανλής με το σύνθημα «προχωρούμε όλοι μαζί» για την αντιμετώπιση, όπως είπε, «της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης», επιδίωξε να συγκαλύψει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φορτώσει εξ ολοκλήρου τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα, στηρίζοντας την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Ακριβώς αυτούς τους στόχους περιέγραψε με σαφήνεια και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αν. Μπέζας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή» της Κυριακής ανέφερε: «Θα υπάρξει ένα πακέτο μόνιμων διαρθρωτικών αλλαγών τον Οκτώβριο (...) στόχος θα είναι ο περιορισμός των κρατικών δαπανών, (...) και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας»!

Και στο βάθος «ανασχηματισμός»

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα και να στρέψει σε «ανώδυνα» πεδία τη λαϊκή προσοχή, συντηρεί το κλίμα των «επικοινωνιακών αλλαγών» και της εκλογολογίας. Ηδη από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέουν σενάρια που φέρουν τον πρωθυπουργό να αποδέχεται σχετικές εισηγήσεις κυβερνητικών στελεχών ώστε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ακόμα και πριν τη ΔΕΘ.

Ταυτόχρονα και ενώ στελέχη της ΝΔ, όπως χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, μετά την συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, συνάδελφοί τους φροντίζουν να τροφοδοτούν την εκλογολογία. «Η απόφαση για πρόωρες εκλογές ανήκει στον πρωθυπουργό», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης. Είτε με τις «αλλαγές» των προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, είτε με τη συντήρηση της εκλογολογίας, η κυβέρνηση θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να συντηρήσει το κλίμα αποπροσανατολισμού για να συνεχίσει απερίσπαστη την αντιλαϊκή της επέλαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ