Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον Αρειο Πάγο φάκελος για τα λατομεία Μαρκοπούλου

Με ...θριαμβολογίες το υπουργείο Ανάπτυξης έστειλε χτες φάκελο με στοιχεία για τις «συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες» εξόρυξης από τα Λατομεία Μαρκοπούλου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη. Tα στοιχεία προέκυψαν από αεροφωτογραφήσεις της περιοχής και από επιθεώρηση του Ιδρύματος Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση, «κάτι έκανε», για να περιορίσει την ασυδοσία των λατομικών εταιρειών που δρουν ανεξέλεγκτα, υπογράμμισε, ότι αν και η αρμοδιότητα αδειοδότησης των επιχειρήσεων δεν ανήκει στο υπουργείο, οι υπηρεσίες κινήθηκαν επικουρικά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. «Δεν έχουμε», τόνισε, «κανένα λόγο να κρύψουμε την αλήθεια».

Βεβαίως, η κυβέρνηση - όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ - όχι μόνο κρύβουν την αλήθεια αλλά εμπαίζουν το λαό. Το συγκεκριμένο λατομείο λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 σε χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο και όταν η περιοχή υπάγεται στην απόλυτη προστασία των ορεινών όγκων της Λαυρεωτικής... Ετσι, με αφορμή την χτεσινή εξέλιξη, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει την επί δεκαετίες αναλγησία, ως επιτυχή αντιμετώπιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι ακόμα και βράχοι προσγειώνονταν μέσα στα σπίτια τους ως αποτέλεσμα της χρήσης εκρηκτικών στο βουνό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ