Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Αύξηση 60% στα τροφεία

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΚΚΕ

Αύξηση τουλάχιστον 60% στα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ζακύνθου επέβαλε η δημοτική Αρχή. «Η απόφαση αυτή είναι βαθιά ταξική και επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα», σχολιάζει, σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ) Ζακύνθου του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε αγώνα για δημόσιους δωρεάν κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών γενικότερα.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της πλειοψηφίας της ΝΔ του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου για την προκλητική αύξηση για τουλάχιστον 60% στα τροφεία των παιδικών σταθμών. Η απόφαση αυτή είναι βαθιά ταξική, επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ δεν εξιλεώνονται από την αντίθεσή τους στο νέο χαράτσι της Δημοτικής Πλειοψηφίας, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο κόμμα που σαν κυβέρνηση θεσμοθέτησε τη μεταφορά των κρατικών παιδικών σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτές οι δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), μαζί με τους εκπροσώπους της ΝΔ, έχουν συμφωνήσει στην ΚΕΔΚΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και όλων των, κοινωνικού χαρακτήρα, υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται δωρεάν και όχι να επιβάλλονται νέα χαράτσια για τη λειτουργία τους στο λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν και από αυτήν την εξέλιξη τα συμπεράσματά τους, να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σήμερα απαιτείται συσπείρωση σε κοινό μέτωπο πάλης της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που συναινούν στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., να στηρίξουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ για βαθύτερες αλλαγές προς όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ