Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕΒΕ»
Απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες!

Δυναμική απάντηση από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα μέχρι να πάρουν και το τελευταίο ευρώ που δικαιούνται οι εργάτες

Παράσταση διαμαρτυρίας, για να πληρωθούν οι περίπου 30 μετανάστες εργάτες στο εργοστάσιο «Ελληνική Ανακύκλωση ΑΕΒΕ», έκανε χτες το πρωί στα γραφεία της εταιρείας το ΠΑΜΕ και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας μαζί με τους για μήνες απλήρωτους, Μπαγκλαντέζους στην πλειοψηφία τους, εργαζόμενους. Η εταιρεία χρωστάει χιλιάδες ευρώ στους μετανάστες εργαζόμενους και οι εργοδότες παραθερίζουν, τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε.

Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, από τις αρχές του 2009 η εργοδοσία άρχισε να επικαλείται οικονομικά προβλήματα για να μην τους πληρώνει. «Οταν πηγαίναμε να ζητήσουμε τα λεφτά μας, μας έδινε, 400 ή 500 ευρώ για δύο μήνες δουλειάς, 12 ώρες κάθε μέρα και τις εφτά μέρες της εβδομάδας», λένε στον «Ρ» οι εργαζόμενοι. «Μας έλεγαν, μάλιστα, αν δεν σας αρέσει να φύγετε!», συμπληρώνουν με αγανάκτηση.

«Εχω πρόβλημα, μας έλεγε ο εργοδότης όποτε του ζητούσαμε τα λεφτά μας. Αυτοί αγόραζαν καινούργια αυτοκίνητα, έκαναν επενδύσεις κι εμείς δεν είχαμε ψωμί να φάμε», σημειώνουν χαρακτηριστικά. «Οταν του είπα ότι έχω την κορούλα μου στο νοσοκομείο στο Μπαγκλαντές και πρέπει να στείλω χρήματα, μου είπε ότι αυτός έχει πρόβλημα και όχι εγώ!», λέει ένας εργαζόμενος. Στην κουβέντα «μπαίνει» κι ένας απολυμένος μετανάστης εργάτης από την Αλβανία, που δούλευε για τρία χρόνια στην επιχείρηση ως οδηγός. «Οταν ζήτησα να πληρωθώ κανονικά με απέλυσαν, χωρίς να μου δώσουν αποζημίωση. Μου χρωστάνε χιλιάδες ευρώ», καταγγέλλει.

Στην άμεση παρέμβαση του ΠΑΜΕ και του σωματείου, απαιτώντας να πάρουν όλοι μέχρι και το τελευταίο ευρώ που δικαιούνται, η εργοδοσία απάντησε τηλεφωνικά ότι δεν μπορεί τώρα να κάνει κάτι, γιατί είναι όλοι τους διακοπές! Το ΠΑΜΕ και ο σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αλλά και όλα τα ταξικά συνδικάτα δηλώνουν ότι δε θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, θα δώσουν άμεσα απάντηση στην εταιρεία και σε όλους όσοι αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες. Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και με άλλες μορφές μέχρι να πληρωθούν όλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ